Tadić se nije libio reći istinu, ali Kartalove riječi dokrajčile su svakog navijača Fenera

Oprostili se od ttule

Tadić se nije libio reći istinu, ali Kartalove riječi dokrajčile su svakog navijača Fenera

Edmir Škorić

Fenerbahče je u gostima kod Konyaspora u 35. kolu turske Superlige remizirao rezultatom 0:0 i vjerovatno se oprostio od titule.

Iako su imali savršen početak sezone, s vremenom su igrači Fenera igrali slabije ili barem ostvarivali slabije rezultate u odnosu na one u prvom dijelu sezone. Kada je već Galatasaray uspio da se na +4, zadnje što je Feneru bilo potrebno je da večeras ostane bez pobjede, a njihov rival upiše istu dan ranije. Stoga je sada razlika šest bodova i djeluje kao nedostižno tri kola prije kraja.

Trener Fenerbahčea Ismail Kartal dodatno je razbijesnio navijače, pošto je nakon utakmice izjavio da "još uvijek matematički imamo šanse". Naravno, misleći da teoretski borba nije gotova, no svi znaju da je Fener večeras ostao bez titule.

"Imali smo nekoliko čestih pozicija u prvom dijelu, također smo stvarali šanse u drugom, a moji igrači dali su sve od sebe. Protivniku nismo dopustili nijednu šansu. Jednostavno nismo mogli pronaći put do mreže. Jako nam je žao. Odgovornost pripada meni", poručuje Kartal.

Dušan Tadić je bio veoma kratak i jasan, rekavši: "Prvenstvo je sada jako teško", svjestan da će biti gotovo nemoguće spasiti stvari.

Oglasi

Njegov saigrač Sebastian Szymanski je izjavio: "Nažalost, izgubili smo bodove. Nemam šta drugo da kažem".

Utakmicu su obilježili brojni promašaji Fenerovih igrača, a prednjačio je Edin Džeko, koji je u nastavku imao četiri velike šanse, no nije uspio da dođe do novog gola.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahče će sezonu očito završiti bez ijednog trofeja iako je ekipa ljetos pojačana superstar igračima kao što su Džeko, Tadić, Fred, Cengiz Under, a zimus su stigli i Rade Krunić i Leonardo Bonucci, ali sve to nije bilo dovoljno.

Možda je Fener mogao barem da osvoji Superkup, ali su odlučili iz protesta juniore poslati na megdan Galati, pa je i taj trofej pripao ljutom rivalu. U Konferencijskoj ligi su nakon penal drame ispali od Olympiakosa u četvrtfinalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi