Turci u šoku - Sparta razbila Galatasaray
FOTO: EPA

Utakmice Evropske lige

Turci u šoku - Sparta razbila Galatasaray

Esmer Oštraković

Nakon što su u prvoj utakmici odigrali 2:2 protiv Shakhtara, ekipa Marseillea je ostvarila pobjedu od 3:1 i plasirala se u narednu fazu takmičenja u Evropskoj ligi.

Nije krenulo dobro za Marseille. Već u 12. minuti gosti iz Ukrajine dolaze do vodstva od 1:0. Sudakov je bio strijelac sa bijele tačke.

Stvari na početak golom u 23. minuti vraća Aubameyang, a rezultat se do kraja poluvremena nije mijenjao.

Preokret je viđen u 74. minuti. Aubameyang je ovaj put upisao asistenciju, a gol za vodstvo Marseillea postigao je Sarr.

Pobjedu Marseillea ovjerio je Kondogbia golom u 81. minuti susreta i tako je tim iz Francuske prošao u narednu fazu takmičenja.

Sparta Prag napravila je veliko iznenađenje i eliminisala je velikana iz Turske, ekipu Galatasaraya. Ostvarila je Sparta pobjedu od 4:1 na svom terenu.

Oglasi

Preciado je u 8. minuti doveo domaći tim u vodstvo, ali je Bardakci postigao gol u 16. minuti i vratio stvari na početak.

Gosti su se našli u problemu u 70. minuti kada je direktan crveni karton dobio Ayhan i tada je sve postalo loše po njih.

Samo četiri minute kasnije domaći tim dolazi do vodstva od 2:1, a gol je postigao Tuci nakon asistencije Zelenyja.

Prolaz domaćem timu donio je Haraslin golom u 80. minuti i sigurno da je ovo veliko iznenađenje.

Do kraja utakmice domaći tim postigao je i četvrti gol. Igrala se 96. minuta, a strijelac je bio Kuchta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sporting i Young Boys odigrali su 1:1, a nakon pobjede od 4:2 iz prve utakmice dalje je prošla ekipa iz Portugala.

Gyokeres je domaće doveo u vodstvo u 13. minuti, a konačan rezultat utakmice psotavio je Ganvoula golom sa bijele tačke u 84. minuti utakmice.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi