Ibrahimović Milanu osigurao novu devetku: Dovodi gol mašinu porijeklom iz BiH

Očekuje se dogovor klubova

Ibrahimović Milanu osigurao novu devetku: Dovodi gol mašinu porijeklom iz BiH

Edmir Škorić

Već je ranije najavljen odlazak Oliviera Girouda iz Milana, pa su Rossoneri odmah potražili novog centralnog napadača, a čini se da je zahvaljujući Zlatanu Ibrahimoviću i pronađen.

Navodno je Zlatan Ibrahimović dao zeleno svjetlo za potpisivanje Slovenca porijeklom iz BiH, Benjamina Šeška. Rossoneri su uvjereni da mogu dogovoriti transfer iz Leipziga.

Milan se povezivao ranije sa Johuom Zirkzeeom iz Bologne, ali čini se kako je u ovom trenutku glavni na listi želja kada je napad u pitanju reprezentativac Slovenije. Kako prenosi medij La Gazzetta dello Sport , Šeško je 'uvjerio' sve čelnike Milana, uključujući i RedBirdovog savjetnika Ibrahimovića. Šeško je klasični centarfor po karakteristikama sličnim Ibri.

Visoki napadač sjajno je građen, ali ima zavidne tehničke sposobnosti. Uostalom, ima tek 20 godina i već sada veliko iskustvo, pa bi mogao da bude Milanovo rješenje u napadu za duže staze. Šeško je u dresu Leipziga ove sezone na 40 utakmica dao 16 golova, uključujući dva u Ligi prvaka.

Ima otpusnu klauzulu od 50 miliona eura koja može narasti na 75 miliona eura, ali Milan vjeruje da neće morati platiti punu otpusnu klauzulu kako bi osigurao njegov potpis na ljeto.

Oglasi

Gazzetta dello Sport javlja da je nekoliko stranih klubova također zainteresirano za slovenskog reprezentativca, ali u Milanu su uvjereni da će on biti u prvom redu i nadaju se skorom dogovoru sa Šeškovim klubom.

Šeškovi roditelji su iz Doboja, a bivši igrač Salzburga trenutno je prva zvijezda Slovenije koju će predstavljati na Euru.

Njegov menadžer Elvis Bašanović ispričao je zanimljivu anegdotu kako ga je prodao austrijskom velikanu Salzburgu, gdje je igrao do odlaska u Leipzig.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Benjamin je imao 14 godina i poslao sam ovaj snimak svim klubovima sa kojima smo razgovarali. Red Bull je poznat po stavljanju velikog naglaska na fizikalnost, slično engleskim klubovima. Sportski direktor Salzburga i ja se i dan danas šalimo da je Beni jedini fudbaler koga sam prodao na temelju košarkaškog videa", rekao je Bašanović u emisiji "Pod prečko".

Mladi Slovenac je rođen u mjestu Radeče, visok je čak 1.95 centimetara, a igrao je za podmladak NK Krško i NK Domžale prije nego je otišao u Salzburg, odakle je jedno vrijeme bio posuđen Lieferingu, a zatim je potpisao za drugi Red Bullov klub, njemački Leipzig.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Više je crn,nego iz Doboja...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi