Milan primio gol za 3:3, a onda smo vidjeli najgore izvođenje lopte s centra u historiji fudbala

Totalni raspad Rossonera u 88. minuti

Milan primio gol za 3:3, a onda smo vidjeli najgore izvođenje lopte s centra u historiji fudbala

Endin Čaušević

Fudbaleri Milana jučer su na San Siru remizirali protiv Genove (3:3) u meču 35. kola italijanske Serije A, a utakmicu je obilježio detalj iz finiša utakmice kada su gosti izjednačili na 3:3 i potom smo vidjeli očajno izvođenje lopte s centra Rossonera.

Milan je još jednom razočarao svoje navijače jer je osvoji samo bod protiv Genove iako su domaći uspjeli nakon preokreta da povedu sa 3:2.

Genova je odlično otvorila utakmicu i uspjela je u petoj minuti da povede sa 1:0 kada je Retegui pogodio mrežu domaćih. No, u 45. minuti Milan je uspio da poravna na 1:1 pogotkom iskusnog Florenzija.

Međutim, i drugo poluvrijeme domaći su očajno počeli jer je Genoa u 48. minuti povela sa 2:1, a ovaj put strijelac za gostujući tim bio je Ekuban.

No, Rossoneri su u svega tri minuta došli do preokreta. Prvo je Gabbia u 72. minuti poravnao na 2:2, a samo tri minuta kasnije Giroud pogađa za 3:2 i činilo se da će Milan osvojiti tri boda.

Ipak, Genoa se nije predavala. Gosti su krenuli po izjednačenje i to su u 87. minuti i ostvarili. Tragičar domaćih bio je Thiaw koji je zabio autogol za konačnih 3:3 što je izmamilo zvižduke s tribina San Sira.

Oglasi

I pored primljenog gola na semaforu je ostalo još dovoljno vremena da Milan krene u ofanzivu i po pobjedu, ali kada su navijači vidjeli kako je njihov tim izveo loptu s centra nakon primljenog gola znali su da od pobjede nema ništa.

Naime, fudbalski svijet bruji o Milanovoj poražavajućoj taktici kada je izvođenje lopte s centra u pitanju.

Lopta je došla do jednog od igrača Milana i kada se očekivalo da domaći tim krene u napad on je loptu izbio u aut, a potom je pokazivao saigračima da je neko od njih trebao da bude na tom mjestu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Amatersko izvođenje lopte s centra igrača Milana nakon što su primili gol za 3:3 možete pogledati na OVOM LINKU.

Navijači Milana su već tada digli ruke i počeli da napuštaju tribine i nisu se pokajali jer je na semaforu ostalo 3:3.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi