Bayernova zvijezda na štakama, propušta Real, Tuchel tvrdi da je to "priča naše cijele sezone"

Problem za problemom

Bayernova zvijezda na štakama, propušta Real, Tuchel tvrdi da je to "priča naše cijele sezone"

Edmir Škorić

Bayern je u meču 32. kola Bundeslige gostovao u Stuttgartu, gdje je poražen s 3:1, ali Thomasa Tuchela posebno brine povreda važnog fudbalera.

Naime, lijevi bek Raphael Guerreiro morao je iz igre već u 17. minuti, kada ga je zamijenio leon Goretzka.

Prema riječima sportskog direktora Maxa Eberla, defanziva je na štakama napustio stadion u Stuttgartu, što bi moglo značiti da će propustiti revanš utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida.

"Imali smo sastanak s medicinskim timom prije utakmice i dogovarali smo se o minutaži za određene igrače. Raphael Guerreiro je dobio minute da bude spreman za srijedu, a sada je završio na štakama.

Dier je prije utakmice osjetio bol u butini te je zamijenjen, ali je napustio igru zbog udarca u glavu, a ne zbog prvobitne povrede. Sa Upamecanom nismo mogli dodatno rizikovati jer nije trebao igrati više od 30 minuta, ali je igrao svih 45. To je tužna i nesretna priča cijele naše sezone", rekao je Tuchel.

Guerreiro je sakupio 28 nastupa ove sezone i dao je tri gola uz dvije asistencije. Početak sezone je propustio zbog povrede, a nije igrao ni protiv Borussije Dortmund također zbog povrede.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U meču protiv Real Madrida na terenu je proveo 45 minuta, a protiv Arsenala je bio 90 minuta na terenu u revanšu četvrtfinala Lige prvaka, tako da je sigurno bio planiran i za srijedu, ali po svemu sudeći je Tuchel ostao bez Portugalca u vjerovatno najvažnijem dijelu sezone.

Podsjetimo da je u Madridu bilo 2:2 u duelu Bayerna i Reala, koji je danas proslavio novu titulu u Španiji i u mnogo boljem raspoloženju dočekuje utakmicu pred svojim navijačima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
U Minhenu je bilo 2:2.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi