Nijemci tvrde - Čelnici Bayerna konačno su dogovorili dolazak novog trenera
FOTO: EPA

Konačno su se dogovorili sa nekim

Nijemci tvrde - Čelnici Bayerna konačno su dogovorili dolazak novog trenera

Esmer Oštraković

Već dugo je uprava Bayerna u potrazi za novim trenerom koji će voditi ekipu od početka naredne sezone.

Svima je jasno da to neće biti Thomas Tuchel koji je ranije najavio da na kraju sezone napušta klupu tima iz Minhena nakon što je tim igrao loše i nakon što je postalo jasno da neće biti prvaci Njemačke.

Nakon toga krenuli su čelnici Bayerna u potragu za novim trenerom, ali još uvijek nisu uspjeli da pronađu nekoga ko bi se prihvatio posla.

Prvi izbor bio je naravno Xabi Alonso. Pokušali su ga iz Bayerna nagovoriti da preuzme njihovu ekipu, ali to se nije dogodilo i on je ostao na klupi Bayer Leverkusena.

Nakon toga razgovarali su čelnici Bayerna sa Julianom Nagelsmannom, ali on je odlučio produžiti ugovor sa reprezentacijom Njemačke, te će ostati selektor.

Oglasi

Treća opcija čelnika Bayerna bio je selektor Austrije Ralf Rangnick, ali i on je na kraju odlučio da odbije ponudu tima iz Minhena, te je ostao na klupi Austrije.

Pokušali su čelnici Bayerna sa Zidaneom, pa i Guardiolom, al dobijali su odbijenicu za odbijenicom.

Sada su pronašli novog kandidata, a radi se o čovjeku koji je već radio kao trener Bayerna. Njegovo ime je Hansi Flick i čelnici Bayerna će ga probati vratiti na klupu.

Dugo se Flick povezivao sa preuzimanjem Barcelone, navodno su obavljeni i pregovori, ali Xavi je na kraju ostao na kormilu ovog tima, a tamo će biti i naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Flick je navodno dobio ponudu od Bayerna i trenutno je razmatra, te se još uvijek čeka njegova odluka da li želi da se vrati na klupu Bayerna.

Obzirom na broj odbijenica koji su dobili u Bayernu sigurno ne žele ni zamisliti šta bi se desilo ukoliko bi ih i Flick odbio.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1715179061
Daj bože bilo bi dobro da se vrati i opet da meljamo
0 0
Medo-Brundo
Ma samo palite raju…ništa od toga!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi