Tuchel otkrio od kojeg igrača Reala najviše strahuje: "S pritiskom se nosi bez ikakvog napora"

Trener Bayerna pred revanš meč polufinala

Tuchel otkrio od kojeg igrača Reala najviše strahuje: "S pritiskom se nosi bez ikakvog napora"

Admin Čaušević

Bayern u srijedu ima izuzetno tešku, ali ne i nemoguću misiju. Preživjeti na stadionu Santiago Bernabeu i izboriti plasman u finale Lige prvaka. Protivnik je izuzetno opasni Real Madrid. 

Bavarci su u utorak stigli u Madrid, u večernjim satima su obavili šetnju na stadionu Santiago Bernabeu poslije čega je održana i press konferencija.

Tokom razgovora s novinarima Thomas Tuchel je otkrio od kojeg igrača Reala najviše strahuje. U pitanju je Nijemac Toni Kroos koji je i u prvom duelu bio na vrhunskom nivou.

"Toni je već dugi niz godina ključni igrač Reala. Ne možete ga dovoljno pohvaliti. Nosi se s pritiskom bez napora. On dominira ritmom igre. Spremni smo na to i nadamo se da smo zrno pijeska u njegovom stroju za dodavanje."

"Ali ne igramo samo protiv Tonija, igramo protiv cijelog tima koja je jako dobro uvježbana. Igra im je vrlo raznolika tako da je pred nama težak zadatak."

Tuchel je govorio i o detaljima kako je pripremao svoju ekipu za utakmicu protiv vrhunske ekipe kao što je Real Madrid.

Oglasi

"Cijele pripreme su sadržajne. Ne govorimo o mitu. Bernabeu je jedan od najtežih stadiona za pobijediti, ali nije nemoguće. Odigrali smo jako dobru prvu utakmicu, ali nažalost nismo pobijedili", rekao je trofejni trener.

Na pitanje o favoritu u revanš meču 50-godišnjak je dao minimalnu prednost novom prvaku Španije.

"Zbog prednosti domaćina možda je 51 posto za Real. Kad dan prije ovakve utakmice sretneš Emilija Butraguena i on te prepozna, to je nešto posebno. To je naravno jedan od najvećih klubova na svijetu. Mi smo također veliki klub u Evropi. Zato je i velika utakmica. Igramo polufinale da bismo došli do finala. Sutra igramo za Wembley i ništa više."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

O mogućnosti plasmana u finale Lige prvaka Tuchel je poručio: "Učinit ćemo sve za to. Na kraju, u ovakvim klubovima uvijek se sudi po rezultatu. Želimo napraviti odlučujući korak do finala."

Posljednji put ova dva kluba u polufinalu Lige prvaka igrala su 2018. godine. Tada je uspješniji bio Real Madrid sa ukupnih 4:3.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Bajern ne zaostaje u prilagodbi za Realom, u igri su tri ekipe sa najraznovrsnijim asortimanom i zato su tu. Sad neka Gvardiola, Arteta i Enrike crtaju akcije kod kuće dok majstori improvizacije se tuku za titulu volio bih da Real uzema li tko god od ova 3 nije mi mrsko.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi