Avdija Vršajević više nije igrač Čelika, navijači zeničkog kluba u čudu: "Zar je bio?!"

Nije upisao nijedan nastup otkako se vratio u januaru

Avdija Vršajević više nije igrač Čelika, navijači zeničkog kluba u čudu: "Zar je bio?!" · Zvanično

Edmir Škorić

Bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Avdija Vršajevi (38), napustio je Čelik.

Početkom godine iskusni Avdija Vršajević potpisao je za Čelik. Na Bilino polje stigao je kao slobodan igrač.

Vršajević je rođen 1986. godine u Tešnju gdje se počeo baviti fudbalom, a vrlo brzo Vršajević prelazi u Čelik gdje je počeo igrati seniorski fudbal. Igrao je potom za Spartu iz Praga, Kladno, Tatran, Hajduk, Osmanlispor i Akhisarspor, odakle je u januaru 2021. godine prešao u Ümraniyespor, a nakon toga je igrao za FK Sarajevo.

U Zenici su se naravno radovali povratku defanzivca, koji je za BiH debitovao još 2012. godine i sakupio 17 nastupa, te igrao i zabio gol na Svjetskom prvensevu 2014 .godine u Brazilu. Bio je strijelac protiv Irana u 3:1 pobjedi Zmajeva.

Ipak, 38-godišnjak nije zaigrao otkako je došao u Čelik, a navijači su u komentarima na klupsku objavu o rastanku sa Vršajevićem postavljali jedno te isto pitanje: "Zar je i bio član kluba?".

Tako je bez ijednog nastupa u drugom mandatu na Bilinom polju defanzivac napustio Čelik, a vjerovatno na taj način i završio svoju zaista impersivnu karijeru. Vrhunac iste je definitivno bio gol na Mundijalu u Brazilu prije više od 10 godina.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Obavještavamo javnost da, zbog privatnih razloga, Avdija Vršajević nije u mogućnosti da ispunjava ugovorne obaveze te zbog toga je danas potpisan raskid saradnje", objavio je Čelik danas.

Zeničani su trenutno član Prve lige FBiH i zauzimaju deveto mjesto sa 32 boda na šest kola prije kraja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676717906
Ljozva
1 0
Convict
Ko ga dovede to je pitanje?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi