Golčina Husejinovića dobila konkurenciju - Edis Smajić golom za TV špice srušio Čelik u Zenici

Bratstvo upisalo šestu vezanu pobjedu

Golčina Husejinovića dobila konkurenciju - Edis Smajić golom za TV špice srušio Čelik u Zenici

Esmer Oštraković

Jučer i u subotu odigrane su utakmice 23. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Fudbaleri Bratstva koji su pravi hit u drugom dijelu sezone ostvarili su novu pobjedu.

Naime, Gračanlije su jučer gostovale u Zenici kod Čelika, te su ostvarile i treću gostujuću pobjedu u isto toliko gostovanja u drugom dijelu sezone. Konačan rezultat bio je 1:0 za tim iz Gračanice.

Od prve minute ekipa koju sa klupe predvodi Faruk Kulović nametnula je svoj tempo, te se praktično samo čekalo kada će Bratstvo doći do prednosti u Zenici.

Dogodilo se to u 22. minuti kada je jedan od najljepših golova u svojoj karijeri postigao Tuzlak Edis Smajić.

Dugu loptu poslao je Devedžić, a nakon toga na scenu stupa udarni trojac Bratstva, a to su Poturalić, Jaganjac i već spomenuti strijelac gola Edis Smajić.

Oglasi

Poturalić je glavom prenio loptu u kazneni prostor, Jagnjac se sjajno snašao i odigrao povratni pas za Smajića koji postiže prelijep gol za vodstvo, a na kraju i pobjedu Bratstva.

Gol Smajića za pobjedu Bratstva pogledajte OVDJE.

Nevjerovatno, barem za ovaj rang takmičenja, zvuči i statistika Bratstva u drugom dijelu sezone, jer ovaj tim igrao zaista sjajno otkako je na klupu sjeo Faruk Kulović.

Od osam odigranih utakmica Bratstvo je ostvarilo čak sedam pobjeda, a pobjeda u Zenici bila je čak česta u nizu za ovaj klub. Jedini poraz doživjeli su u Gradačcu od Zvijede.

Još nevjerovatnije zvuči činjenica da su na osam utakmica u drugom dijelu sezone postigli 15 golova, a primili samo četiri. Na šest utakmica sačuvali su mrežu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kada je riječ o nastavku prvenstva Bratstvo sada čekaju dvije domaće utakmice, prvo sa Tomislavom, a zatim sa ekipom Rudara iz Kaknja.

Sa druge strane ekipa Čelika nove bodove tražit će kod ekipe TOŠK-a u Tešnju koja je jučer nakon preokreta poražena u Gornjem Rahiću.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GradSoli
Ni blizu Saidovog
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi