Dok se Topnici bore za vrh Premiershipa, Luton im je sinoć donio drugi trofej ove sezone
FOTO: EPA

Velika stvar za tim iz Londona

Dok se Topnici bore za vrh Premiershipa, Luton im je sinoć donio drugi trofej ove sezone

Esmer Oštraković

Arsenal bije bitku za Manchester Cityjem za prvo mjesto i naravno za naslov prvaka Engleske.

Ukoliko realno sagledamo situaciju nešto bliži tituli je Manchester City, ali Topnici se nadaju njihovom kiksu u preostalim utakmicama.

Zanimljivo je da je sinoć u redove Arsenala stigao drugi trofej ove sezone, te će tako barem malo biti zadovoljni navijači ovog tima.

Naime, na početu sezona Arsenal je ostvario pobjedu protiv Manchester Cityja u okviru Community Shielda, a naravno radi se o engleskoj verziji Super kupa.

Nakon što je sinoć Luton odigrao 1:1 sa Evertonom, to je značilo da Arsenal dobija još jedan trofej, tačnije da igrač Arsenala dobija individualnu nagradu.

Oglasi

Oba gola na utakmici koja je odigrana sinoć postignuta su u prvom poluvremenu. Prvo je Calver-Lewin pogodio sa bijele tačke, a u 31. minuti Adebayo je poravnao rezultat.

Upravo gol Adebaya značio je i to da je David Raya najbolji golman Premiershipa za ovu sezonu.

Raya se za "Zlatnu rukavicu" borio upravo sa golmanom Evertona i prvim golmanom reprezentacije Engleske Jordanom Pickfordom.

Ove sezone Raya je 12 puta sačuvao svoju mrežu, a Pickford je sinoć otao na 12 utakmica bez primljenog gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja sezone Raya ima odigrati još tri, a Pickford još dva susreta, te je jasno da će nagrada otići u ruke golmana Arsenala.

Ukoliko se desi da Raya u preostalim utakmicama ne sačuva svoju mrežu, a Pickford to uradi, onda će obojica dobiti nagradu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi