Gabriel Jesus na ljeto napušta Arsenal, tri velikana u borbi za njegov potpis!
FOTO: EPA

Tvrde engleski mediji

Gabriel Jesus na ljeto napušta Arsenal, tri velikana u borbi za njegov potpis!

Esmer Oštraković

Kada je stigao u Arsenal iz Manchester Cityja mnogo se očekivalo od Gabriela Jesusa. Očekivali su se njegovi golovi, ali dvije godine nakon njegovog dolaska u Arsenalu nisu zadovoljni njegovim učinkom.

Topnici su platili 45 miliona funti Manchester Cityju za dovođenje Jesusa i tada se činilo da su napravili sjajan posao.

Stvari nosu ispale onakve kako su se nadali u Arsenalu, barem kada je pogled na duže staze. Razlog je povreda koljena koju je Jesus zadobio na Svjetskom prvenstvu 2022. godine.

Ove sezone Gabriel Jesus u Premiershipu nije donio ono čemu su se svi nadali, a to su golovi. U 24 odigrane utakmice Jesus je u domaćem prvenstvu postigao samo četiri gola.

Njegovu slavu kada je riječ o postizanju golova ukrao je Kai Havertz koji igra zaista sjajno otkako je dres Chelseaja zamijenio dresom Topnika. Da stvar bude još gora Jesus je i ove sezone imao dosta problema sa povredama.

Oglasi

Arsenal je u potrazi za napadačem i svima je jasno da će na ljeto Topnici dovesti nekog mlađeg, a navodno je sve završeno sa sjajnim Šeškom.

Sa druge strane Topnici će morati i prodavati igrače, a prema navodima medija iz Engleske osim Nketiaha Emirates će napustiti upravo i Gabriel Jesus za kojeg više nemaju strpljenja u ovom klubu.

Sigruno je da će za njega pristići ponude iz Saudijske Arabije, ali je teško vjerovati da će Brazilac otići u ovu zemlju posebno jer se navodno tri kluba raspituju za njegove usluge. Evo o kojim klubovima se radi.

1. Milan

Bivši igrač Arsenala Olivier Giroud uživao jeu svom boravku u Milanu u proteklom periodu, ali on je odlučio da na kraju sezone promijeni sredinu.

Osim Girouda gotovo pa sigurno će Milan od naredne sezone imati i novog trenera jer će Stefano Pioli dobiti otkaz na klupi ovog kluba.

Oglasi

Morat će tako novi trener Milana dovesti i novog napadača, a navodno je uprava ovog kluba "zagrizla" upravo za Gabriela Jesusa kojeg vide kao idealno pojačanje.

Ukoliko bi Jesus potpisao za Milan sigurno bi bilo jako zanimljivo vidjeti njega iRafaela Leaa u vrhu napada ovog kluba, a zanimljivo je da je Jesus 2016. godine priznao da je veliki navijač upravo Milana.

2. Barcelona

Robert Lewandowski je i ove sezone pokazao da nije za staro gvožđe i očekuje se da će i naredne sezone ostati u Barceloni. Ipak, to se ne može rećo za Vitora Roquea koji će gotovo pa sigurno na posudbu naredne sezone.

Barcelona tako mora izaći na tržište i tražiti novog napadača koji bi igrao uz Lewandowskog, ali i koji bi ga u narednim sezonama mogao naslijediti u vrhu napada.

Prošle godine se uprava Barcelone navodno raspitivala za Gabriela Jesusa, a kako stvari stoje ne bi imali ništa protiv da ga potpišu upravo ovog ljeta.

Oglasi

Naravno najveći problem bi mogla predstavljati odšteta koju bi Arsenal tražio za Jesusa, ali ko zna vrlo lako bi moglo doći do dogovora ova dva kluba.

3. Chelsea

Uprava Chelseaja nije uspjela 2022. godine oteti Gabriela Jesusa Arsenalu, ali sada imaju priliku da ga dovedu u plavi dio Londona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Očito je da dva kluba imaju jako dobru saradnju kada je riječ o prodaji i kupovini igrača pa prelazak Jesusa u Chelsea ne bi bio veliko iznenađenje.

Mauricio Pochettino treba napadača, iako je teško vjerovati da bi baš Jesus bio prvi "pik" zbog problema sa koljenom, ništa nije nemoguće. Navodno bi Jesus trebao biti igrač kojeg će Chelsea pokušati dovesti ukoliko ne uspiju završiti dovođenje Victora Osimhena.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi