Molili ga da ostane, a sada mu zabijaju nož u leđa: Barcelona umjesto Xavija dovodi njegovog druga!
Xavi ostaje, a Deco ima drugu želju.

Deco ima svoj plan

Molili ga da ostane, a sada mu zabijaju nož u leđa: Barcelona umjesto Xavija dovodi njegovog druga!

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Kada je saopštio da odlazi na kraju sezone molili su ga da ostane i uspjeli u tome, a sada Xaviju u Barceloni uslovno rečeno zabijaju nož u leđa. Španski mediji otkrivaju detalje.

Prije oko tri mjeseca Xavi Hernandez najavio je da će na kraju sezone napustiti Barcelonu. Sezona se bliži kraju, a to se neće desiti.

Igračka legenda Blaugrane kao razlog je navela veliki pritisak koji ima na funkciji koju obavlja, no na kraju su ga uspjeli ubijediti da ostane i naredne sezone na klupi svog voljenog tima.

Mislilo se, kada su ga već toliko molili i namolili, da će dobiti odriješene ruke za dugoročni posao, no čini se da nije tako. Deco ima druge planove.

Prema posljednjim informacijama koje su se pojavile u španskim medijima, Barcelona će na ljeto sljedeće godine tražiti novog trenera, te već imaju jasnu želju.

Španski Sport piše kako na ljeto 2025. ističe ugovor Luisa Enriquea u PSG-u te da ga neće produžiti, a da je ovaj čovjek želja sportskog direktora Katalonaca, Portugalca Deca.

Oglasi

Međutim, ostaje da se vidi hoće li Luis Enrique produžiti saradnju s prvakom Francuske. Sigurno dosta toga zavisi i od raspleta u Ligi prvaka gdje PSG ima šansu da postane prvak Evrope.

Podsjetimo, Luis Enrique je bio trener Barcelone od 2014. do 2017. godine. Ovaj tim je vodio na 181 utakmici i 2015. godine je osvojio Ligu prvaka, nakon čega je radio kao selektor Španije u dva navrata.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od 1996. do 2004. godine je igrao za Barcelonu gdje je i završio igračku karijeru. Dobar je prijatelj upravo s Xavijem što smo vidjeli i pred utakmicu PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka ranije ove sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Nema sirotinja para, o tome se radi. Da imaju, nit bi ih trenirao Xavi niti bi igrao Romeu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi