Igrači Rudara se hvatali za glavu: Ajdin Baručija svirao jedan od najsmješnijih penala ove sezone

Sudija iz Zenice TOŠK-u otvorio vrata pobjede

Igrači Rudara se hvatali za glavu: Ajdin Baručija svirao jedan od najsmješnijih penala ove sezone

Eldar Ganibegović

Novo kolo i nova sudijska lakrdija u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Ovaj put u Tešnju.

Jučer su se u okviru 27. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u Tešnju sastali TOŠK i Rudar, a domaći tim slavio je rezultatom 2:0.

Prvi pogodak vidjeli smo u 38. minuti. Dizdarević nije iskoristio penal, ali je odbijenu loptu poslao u mrežu gostiju iz Kaknja.

No, o penalu koji je sudija Ajdin Baručija iz Zenice dosudio, dugo će se pričati. Igrači Rudara bili su u nevjerici.

Jedan igrač TOŠK-a skoro bez ikakvog kontakta pada na zemlju u kaznenom prostoru Rudara, a Baručija kao da je jedva čekao da pokaže na bijelu tačku.

Gostujući igrači su se hvatali za glavu u nevjerici šta je čovjek svirao, ali, naravno, pomoći nije bilo i TOŠK je izvukao najbolje što je mogao iz ove poklon situacije.

Oglasi

Igrači Rudara čak su imali namjeru da napuste teren nakon ovoga, ali uspjeli su se primiriti i hladne glave, koliko je to moguće, završiti utakmicu.

U drugom je poluvremenu Kerla stavio tačku na i, a da stvar po Rudar bude gora povrijedio se Belmin Kobilica i za njega je ova sezona vjerovatno gotova.

Sudija Ajdin Baručija tako je direktno utjecao ne samo na rezultat ove utakmice, nego i na krajnje pozicije timova na tabeli.

Do kraja sezone su ostala još tri kola, a TOŠK je ovom pobjedom skočio na 11. mjesto s 33 boda i primakao se ostanku u ligi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rudar je ostao 14. s 29 bodova, samo dva više od 15. Jedinstva koje je na mjestu koje vodi u niži rang, gdje će i kakanjska Mladost koja na začelju ima samo 15 bodova.

U narednom kolu Rudar u Kaknju dočekuje Radnik iz Hadžića koji na 13. mjestu ima bod više, dok će TOŠK u goste kod Simm Baua.

Top Komentari

Baco
Bila je korupcija i prije Vice,samo je sada malo izraženija...
0 0
AJDIN2000
Hifa dala sudiji 50000 milja isto ko protiv Celika
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi