U Gornjem Vakufu aktivno ljeto: "Siguran sam da ćemo biti osvježenje u Premijer ligi BiH"
FOTO: ŽRK Sloga

Predsjednik Hadžiabulić u razgovoru za SportSport.ba

U Gornjem Vakufu aktivno ljeto: "Siguran sam da ćemo biti osvježenje u Premijer ligi BiH" · Intervju

Haris Zilić

ŽRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje od naredne sezone će po prvi put u svojoj historiji igrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Tim sa Vrbasa je u prošloj sezoni odigrao maestralno u Prvoj ligi FBiH, zasluženo stigao do titule i plasmana u elitu.

Do početka prvenstva u Premijer ligi BiH ostalo je još tri mjeseca, a u klubu su već počeli sa pripremama, prije svega na organizacionom, ali i igračkom planu.

O trenutnoj situaciji u klubu, pripremama, pojačanjima za SportSport.ba govorio je Ismet Hadžiabulić, predsjednik ŽRK Sloga.

"Hvala vam na interesu za rad našeg kluba. Upravu smo održali redovnu Skupštinu kluba na kojoj se dosta pričalo o tome šta se uradilo i šta se planira. Naravno da sam najviše ponosan na rezultat koji je ostvaren, a to je prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BIH. Pored seniorskog rezultata ističem i to da smo se sa tri selekcije plasirali na završnice Državnog prvenstva BIH, a najzapaženji rezultat napravila je kadetska ekipa koja je na završnici održanoj u našem gradu postala viceprvak BIH", rekao je Hadžiabulić na početku razgovora za naš portal.

Odlični rezultati u prethodnoj sezoni su već iza vas, šta možemo očekivat u prvoj premijeligaškoj sezoni?

Oglasi

"Siguran sam da ćemo bit jedno osvježenje na ženskoj premijerligaškoj sceni. Već smo dosta puta spomenuli, rukovdostvo samnom na čelu je usmjereno u tome da ćemo uvijek potencirat da za klub igra u velikoj večini domaći kadar. Zbog te činjenice, a bez obzira na nastupe u Premijer ligi nećemo i ne smijemo zapostaviti treninge i takmičenje mlađih selekcija."

Iako ste najavili da će te ekipu bazirati na domaćem kadru, vjerujemo da će ipak doć do nekih pojačanja, jer premijerligaškio nivo pored mladosti zahtjeva i određeno iskustvo?

"Svjesni smo te činjenice, u našoj ekipi ima par iskusnih igračica. Već smo objavili da smo dogovorili produženje saradnje sa Taibom Dizdarević, rukometašica iz Stoca koja je ostavila veliki trag u našem klubu u prethodnoj sezoni. U razgovoru sa trenerom odlučili smo da ćemo pokušat dovest dvije djevojke na pozicijama koje smatramo da trebamo pojačati."

Možemo li o imenima?

"Ne bih da spominjem imena iz razloga što su razgovori još u toku i ovise od nekoliko faktora. Ali mogu reći da su u toku pregovori sa tri rukometašice. Da li će neka od njih doć, jedna, dvije ili sve tri ovisi od dosta faktora. Kada posao bude završen o tome ćemo upoznat javnost."

Koliko je teško dovesti igračicu u malu sredinu kao što je Gornji Vakuf?

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

"Kada gledate sa te tačke gledišta jeste teško, al sad trenutno nemamo problema sa interesom djevojaka za našu čaršiju, posebno zbog toga što je ljubav navijača Sloge poznata i siguran sam da će svakoj na ponos biti da igra u dvorani koja će sigurno imat ubjedljivo najveću posjetu kada je u pitanju ženski rukomet u Bosni i Hercegovini."

Na kraju dodajmo da je pored Sloge plasman u Premijer ligu BiH ostvarila ekipa Rogatice, dok je iz društva najboljih ispao trebinjski Leotar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi