RK Konjuh pred Final Four Kup-a BiH predstavio veliko pojačanje za narednu sezonu
FOTO: RK Konjuh

Stiže iz Izviđača

RK Konjuh pred Final Four Kup-a BiH predstavio veliko pojačanje za narednu sezonu

Esmer Oštraković

Rukometaši Izviđača u sada već završenoj sezoni okitili su se titulom prvaka Bosne i Hercegovine.

Jedan od igrača koji je postao prvak države je i Aldin Sakić rukometaš koji iza sebe ima i internacionalno iskustvo, a u redove Izviđača je došao iz Francuske, tačnije iz ekipe Masyy Essonne Handbal.

Sakić je nedavno nagovijestio svoj ostanak u Bosni i Hercegovini, ali svi su očekivali da će ostati u Izviđaču.

"Što se tiče moje budućnosti pa uvijek ima tih nekih ponuda iz inostranstva jer igrao sam u nekim zemljama i uvijek sam ostao zapažen kod nekih trenera. S obzirom da sam imao ugovor na dvije godine u Francuskoj na lični zahtjev sam raskinuo ugovor i došao u Izviđač. Ove godine se ostvarujem kao otac što je bio dodatni motiv da zaigram u našoj ligi ponovo. Vrlo vjerovatno da ću ostati u BiH još neko vrijeme. Ugovor sa Izviđačem mi ističe početkom jun pa nakon toga vidjet ćemo da li sam tu ili negdje drugo."

To se nije dogodilo jer je Sakić predstavljen kao novi rukometaš Konjuha iz Živinica.

Oglasi

"Nakon par sezona provedenih u inostranstvu ove godine se Sakić vratio u PL BiH.

Drugi dio minule sezone Sakić je nastupao za RK Izviđač i sa Ljubušacima osvojio titulu u PL BiH.

Danas je Aldin potpisao ugovor sa RK Konjuh i od naredne sezone će ponovo braniti narandžaste boje.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ovaj potpis je na opšte zadovoljstvo UO RK Konjuh i cijelog kolektiva danas stavljen na papir pa će dijete kluba biti povratnik u redove matičnog tima. Dobro nam došao.

Čestitamo UO RK Konjuh na dobro odrađenom poslu a Sakiću želimo sretan povratak kući uz iskrene želje za dobro zdravlje i još bolje igre.
Sretno Konjuh, sretno Aldine", stoji u objavi RK Konjuh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi