"Povrijeđeni su naši navijači koji su pokušavali da zaštite goste iz Bijeljine"

Saopštenje mostarskog kluba

"Povrijeđeni su naši navijači koji su pokušavali da zaštite goste iz Bijeljine"

Haris Zilić

Ne smiruju se strasti nakon finalne utakmice prvenstva Bosne i Hercegovine u futsalu između Mostar SG i KMF Radnik MDSHOP iz Bijeljinje koja je završena trijumfom gostiju 4:1.

U finalnoj seriji je sada 1:1, a igra se na tri pobjede, anredni meč je u Bijeljini.

Ipak, mrlju su biacle nemile scene koje su se desile u Mostaru na pomenutoj utakmici koja je bila jendo vrijeme i prekinuta. Napadnuti su predstavnici tima iz Bijeljine.

Nakon saopštenja tima iz Semberije, oglasio se i FC Mostar SG koji osušuje ponašanje pojedinaca i upuće izvinjenje gostima.

Saopštenje mostarskog kluba prenosimo u cijelosti bez izmjena.

Oglasi

"FC Mostar SG ‘Staklorad’ već godinama važi za najboljeg domaćina. Sa svim futsal klubovima u Bosni i Hercegovini, ali i regionu, imamo korektne odnose i na kraju svake utakmice u dvorani “Midhat Hujdur - Hujka” gosti nam čestitaju na gostoprimstvu.

Da smo uvijek bili dobri domaćini, dovoljno o tome govori činjenica da smo od strane UEFA-e, krovne kuće fudbala, čak četiri puta dobili domaćinstvo, odnosno odobrenje za organizaciju turnira, Lige šampiona.

Nažalost, sinoć se desilo nešto što je bacilo mrlju na sav naš višegodišnji rad i trud.

Svi smo negativno iznenađeni sa ovim što se dogodilo dok se završavala utakmica protiv Radnika iz Bijeljine. Tribine su bile pune starijih osoba, žena i djece koji su zajedno sa ljubiteljima futsala uživali gledajući utakmicu i navijali normalno za svoj klub, dok se nije pojavila ova grupa koja je napala navijače Radnika!

U toj nekoj gužvi i tuči svi su nekako dobili udarce, navijači na tribinama, gostujući navijači... Grupa koja je upala napravila je haos, djeca su popadala sa tribina, povrijeđeni su naši navijači koji su pokušavali da zaštite goste iz Bijeljine.

Oglasi

Mi smo uspjeli osigurati igrače na terenu i ispratiti ih do svlačionice na sigurno. Policija na tribinama uradila je svoj posao brzo i efikasno.

Nadležnim policijskim organima prepuštamo da provedu istragu i da počinioci budu procesuirani.

Ovakvim dešavanjima nije mjesto u dvoranama i na stadionima. Duboko žalimo zbog ovog nemilog događaja i upućujemo iskreno izvinjenje našim gostima i svima koji su povrijeđeni,

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Uprava kluba FC Mostar SG ‘Staklorad’.", stoji u saopštenju mostarskog kluba.

Službeno saopštenje 🔴🟡 FC Mostar SG ‘Staklorad’ već godinama važi za najboljeg domaćina. Sa svim futsal klubovima u...

Posted by FC Mostar SG ‘Staklorad’ on Thursday, May 25, 2023

Top Komentari

Brazuka
Red barby nek dodje u bijeljinu.
0 0
Ymrader
Korektno i fer
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi