Zrinjski slomio Kakanj u drugom poluvremenu

Trijumf Zrinjskog

Zrinjski slomio Kakanj u drugom poluvremenu

Midhat Šljivak

Košarkaši Zrinjskog pobijedili su večeras na svom parketu Kakanj 95:85 u susretu 6. kola Lige za prvaka.

Kakanjci su odlično ušli u meč. Odigrali su dosta dobro prvo poluvrijeme i na odmor su otišli sa tri poena prednosti (44:41).

Ipak, u nastavku potpuna dominacija Zrinjskog koji je rivala doslovno pregazio u drugom poluvremenu.

Treći period su domaći košarkaši riješili u svoju korist rezultatom 31:15, te je bilo jasno da susret odlazi na stranu domaćeg sastava. 

Nije Kakanj uspio da se vrati u posljednjoj četvrtini. Domaći su lagano priveli meč kraju i stigli su do pete pobjede u prvenstvu.

Do pobjede je domaće vodio Torrion Brummitt sa 24 poena, Vedran Princ je dodao 22, dok je kod gostuju Palavra ubacio 17.

Liga za prvaka, 6. kolo:

Zrinjski - Kakanj 95:85

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zrinjski: Petrić, Knežević 8, Planinić, Zovko, Princ 22, Đurasović 18, Golemac, Bundović 1, Barać 2, Begić 3, Brumitt 24, Šamadan 17.

Kakanj: Dedić 5, Vranješ 2, Šakotić 16, Muflizović 6, Merdanović 4, Ćurevac 8, Đozić, Dželmo, Palavra 17, Svilar 15, Tomić 12, Smajlović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi