Eksplozija nakon pobjede Partizana u nezaboravnom meču s najvećim rivalom

Nevjerovatne scene

Eksplozija nakon pobjede Partizana u nezaboravnom meču s najvećim rivalom

Midhat Šljivak

Partizan je u sjajnoj utakmici 5. kola Eurolige savladao gradskog rivala Crvenu zvezdu rezultatom 88:86. Bio je to zaista spektakularan meč pun preokreta, a nakon završetka utakmice u Areni je nastala prava eksplozija.

Partizan je dobio prvi ovosezonski derbi protiv Crvene zvezde u Euroligi. Bilo je 88:86, a nakon utakmice nastalo je veliko slavlje navijača i igrača domaćeg tima.

Beogradska Arena je eksplodirala. Slavilo se uz pjesmu, a veliko zadovoljstvo zbog trijumfa istakao je košarkaš Partizana Danilo Anđušić.

"Bila je luda, luda utakmica. Pokazali smo da se treba boriti do samog kraja. Krenuli smo odlično, pa smo imali pad. Teo je pokazao kakav je igrač i kako kontroliše utakmicu. Srećom, Aleksa se preporodio u pravom trenutku, ali i svi ostali igrači su dali doprinos pobjedi", rekao je Anđušić i dodao je:

"Bitno je da se borimo bez ozbira na rezultat na početku. To je ono najvažnije sa zdravim pristupom. Bitno je da je cijela ekipa usredsređena na pobjedu. Imali smo pravi timski duh i to se odrazilo na terenu", istakao je Anđušić.

Pohvalio je velikog rivala. Nije iznenađen kvalitetom.

Oglasi

"Nisu nas iznenadili. Imali smo dobru pripremu, ali Zvezda ima kvalitetne i iskusne igrače i znali smo da se moramo boriti za pobjedu. Nema mjesta za euforiju, ovo je samo još jedna utakmica u Euroligi".

"Sretni smo i zadovoljni zbog navijača koji su večeras još jednom pokazali kako nas podržavaju i na koji način. Večeras slavimo, sutra je utakmica već zaboravljena", poručio je košarkaš Partizana.

Aleksa Avramović je nakon utakmice rekao kako nije previše zadovoljan svojom igrom.

"Pokazali smo karakter nakon deset utakmica, konačno smo napravili veliku stvar u jednoj odličnoj utakmici. Ne trebamo da se zanosimo, pucali smo iz svih oružja. Idemo dalje, provest ćemo dan s porodicama i onda idu pripreme za Zvezdu za još važniju utakmicu", govori Avramović i dodaje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Bio sam smiren, ovo je utakmica i sve je moguće u 40 minuta. Obje ekipe imaju svoje prednosti. Ja sam morao preuzeti odgovornost, osjećao sam da mi ekipa i publika vjeruju. Donosio sam loše odluke u napadu i mlo lošiji pristup u odbrani. Mi smo Partizan i uvijek moramo naći neko rješenje", rekao je Avramović.

Crno-bijeli su trenutno na omjeru od dvije pobjede i tri poraza i u narednom kolu gostiju kod Baskonije. S druge strane Crvena zvezda ima jednu pobjedu i četiri poraza, a u narednom kolu kod kuće čeka Bayern.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi