Skandal u najavi: Orlovik slavio, iz Turbine tvrde, neregularnim košem

Utakmica koja će dobiti svoje "treće poluvrijeme"

Skandal u najavi: Orlovik slavio, iz Turbine tvrde, neregularnim košem

Emir Dindić

Zanimljivo je bilo sinoć u drugoj utakmici razigravanja A1 lige za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. U sjajnoj atmosferi Orlovik je sa 90:81 pobijedio Turbinu i time nadoknadio zaostatak iz prvog susreta od sedam poena razlike. 

Poslije utakmice na svojoj zvaničnoj stranici oglasili se klub iz Jablanice.

"Poraz naše ekipe u Žepču od 9 poena razlike, što znači kraj sezone za Turbose. Čestitamo domaćinu na pobjedi i sretno u nastavku borbe za Premijer ligu.
Naši momci su večeras odigrali zaista dobre tri četvrtine, gdje su bili u rezultatskom suficitu, koji je po završetku treće četvrtine iznosio 11 poena razlike. U zadnjoj četvrtini neshvatljiv pad igre i koncentracije kod naših momaka koju domaćini dobijaju sa 28:8, za konačnih 90:81.

Moramo istaći sporan momenat na samom kraju utakmice, u zadnjoj sekundi (na slikama koje možete vidjeti ispod), gdje je domaći igrač Trai Jordan, kod za nas još uvijek aktivnog rezultata, rezultat koji je vodio u produžetke, pogodio za pobjedu od 9 razlike (7 razlike naši momci dobili prvu utakmicu), a jasno se vidi na semaforu iznad koša da je vrijeme isteklo, utakmica završila, a lopta je još uvijek bila u rukama pomenutog igrača. Zaista jedna sporna situacija, koja je utakmicu mogla odvesti u drugom smjeru. Upravni odbor kluba će razmotriti odluku o pokretanju žalbe, jer mislimo da imamo osnova za tim, nakon pregledanog snimka.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Želimo da se zahvalimo svim navijačima, simpatizerima i sponzorima kluba koji ste bili uz nas ovu sezonu." ističu iz Turbine.

KK "Orlovik Nansi" Žepče 90 - 81 KK "Turbina" Jablanica Poraz naše ekipe u Žepču od 9 poena razlike, što znači kraj...

Posted by KK "Turbina" Jablanica on Saturday, March 26, 2022

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti