Težak poraz Sparsa u Mrkonjić Gradu koji bi mogao značiti i bolan udarac
FOTO: KK Mladost Mrkonjić Grad/facebook

Mladost blizu Lige 6

Težak poraz Sparsa u Mrkonjić Gradu koji bi mogao značiti i bolan udarac

Haris Zilić

U zaostalom duelu 14. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, Mladost je na svom parketu u Mrkonjić Gradu deklasirala Sparse rezultatom 108:88 i zakuhala borbu za Ligu 6 kolo prije kraja.

Sada Mladost i Sparsi imaju omjer 11-10 na petoj, odnosno šestoj poziciji i u posljednjem kolu će pasti odluka koja ekipa kao petoplasirana nakon regularnog dijela prvenstva ide u Ligu 6.

U večerašnjem duelu Mladost je bila puno bolji rival od samog početka utakmice i gosti iz Sarajeva nisu imali šta tražiti.

Prvu četvrtinu tim iz Mrkonjić Grada je dobio sa 34:17 i tada je bilo više nego jasno u kojem smjeru ide ova utakmice. Na kraju 108:88, a ako je utjeha Sparsima, posljednji period su dobili sa 32:28 i tako izbjegli još teži poraz u Mrkonjić Gradu.

Kod Mladosti fenomenalan je bio Aleksić sa 27 poena, a double-double učinak je imao Đurović sa 19 poena i 14 skokova.

U redovima Sparsa Moore je meč završio sa 34 poena, šest skokova i sedam asistencija, Nezirić je dodao 15 poena, a Simanić je imao double-double učinak od 12 poena i 11 skokova.

Oglasi

Dakle, Sparsi i Mladost sada imaju omjer 11-10. U posljednjem kolu Mladost dočekuje Posušje, a Sparsi dočekuju ekipu Leotara i znat ćemo zvanično koja ekipa ide u kao petoplasirana u Ligu 6. Mladost je u dobroj poziciji jer ima bolji međusobni duel i pobjeda protiv Posušja vodi ih u doigravanje.

Ranije su plasman u Ligu 6 iz regularnog dijela sezoen izborili Široki, Bosna Meridianbet, Sloboda i Borac, te Igoeka koja igra ABA ligu. Široki je kao prvoplasirani tim iz regularnog dijela naredne sezone izborio nastup u ABA 2 ligi.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine, zaostala utakmica 14. kola:

KK Mladost Mrkonjić Grad - OKK Spars 108:88 (34:17, 26:23, 20:16, 28:32)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi