Džanan Musa vodio Real do pobjede nad Baskonijom

Ubacio 16 poena

Džanan Musa vodio Real do pobjede nad Baskonijom

O. Lekić

Real Madrid je u prvoj utakmici četvrtfinalne serije Eurolige na svom parketu savladao Baskoniju rezultatom 90:74. Sjajan je bio Džanan Musa.

Bh. košarkaš Džanan Musa odlično je započeo doigravanje u Euroligi. Vodio je Real do sigurne pobjede nad Baskonijom i Kraljevi imaju 1-0 u seriji.

Dominirao je Real od prve do posljednje sekunde ove utakmice. Već u uvodnoj dionici imali su 14 poena prednosti, a na mali odmor se odlazi s devet razlike, 26:17.

Nastavio je domaći tim s dominacijom. Prednost je u drugoj dionici u jednom trenutku išla i na 17 razlike, ali se Baskonia konstantno vraćala i na odmoru su bili u minusu od samo 11 poena, 48:37.

Real je doslovno terorisao košt tima iz Vitorije. Tokom treće dionice bilo je i plus 22, na ulasku u posljednju dionicu plus 17, (70:53) i više nije bilo dileme ko će pobijediti.

Tokom posljednje dionice prednost je išla i do maksimalnih plus 24. Ipak, Kraljevi su malo stali na kočnicu i na kraju je završeno sa 16 razlike, 90:74.

Džanan Musa je predvodio Real u ovom meču. Bh. košarkaš je ubacio 16 poena za nešto više od 17 minuta na parketu. Pogodio je šest šuteva iz 12 pokušaja.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ovom učinku Džanan je dodao po tri skoka i asistencije a pored njega dvocifreni u Realu bili su još Campazzo i Poirier sa po 10 poena.

Marcus Howard je kod Baskonije ubacio 15 poena, Costello, Miller-McIntyre, te Rogavaopoulos su dodali po 14.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi