Bosna deklasirala Slobodu, iznenađenje u Laktašima

Liga za prvaka, 7. kolo

Bosna deklasirala Slobodu, iznenađenje u Laktašima

Haris Zilić

Odigrana su dva duela sedmog kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine u Ligi za prvaka i nije nedostajalo uzbuđenja i zanimljivih rezultata.

U duelu starih rivala, Bosna Meridianbet je dočekala Slobodu iz Tuzle i deklasirala goste rezultatom 99:76.

Bosna je od početka meča imala prednost, istu je povećavala iz minute u minut, tako da Sloboda nije imala ni minimalne prilike da se vrati u susret.

Domaće je do trijumfa predvodio Caruthers sa double-double učinkom od 20 poena i deset skokova, Božović je dodao 16 poena.

Kod Slobode po 13 poena večeras su ubacili Čerkezović i Sejfić, Bojić je dodao 12 poena.

Drama je viđena u Laktašima gdje je Igokea dočekala Borac, a na kraju iznenađenje i trijumf Borca rezultatom 67:66.

Oglasi

Borac je do trijumfa predvodio Bošković sa double-double učinkom od 13 poena i 12 skokova, West je dodao također 13 poena.

Kod Igokee Filipović je ubacio 12 poena uz tri skoka i četiri asistencije, dok je Lešić susret završio sa 11 ubačenih poena.

Igokea i Borac imaju omjer 5-2, Bosna je na omjeru 43, Sloboda na 3-4, a Široki na omjeru 3-3, no Široki večeras gostuje kod ekipe Mladosti koja ima omjer 0-6.

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine, Liga za prvaka, 7 .kolo:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Igokea - KK Borac 66:67 (191:8, 17:17, 12:17, 18:15)

KK Bosna Meridianbet - OKK Sloboda 99:76 (26:17, 22:17, 24:20, 27:22)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti