Barcelona slavila u Pioniru protiv Crvene zvezde

Barcelona slavila u Pioniru protiv Crvene zvezde

Košarkaši Barcelone slavili su večeras u Beogradu protiv Crvene zvezde u utakmici 21. kola Eurolige rezultatom 72:60. 

U utakmici koja je u nekim elementima bila ispod euroligaškog nivoa gostujući košarkaši su odigrali onoliko koliko im je bilo potrebno da zabilježe važnu pobjedu nad Zvezdom koja je prošlu utakmicu senzacionalno slavila protiv Reala u Madridu.

Barca je već u prvom periodu sjajnom obranom limitirala domaći tim na samo 11 poena i dala do znanja da je u Pionir došla po bodove. Nešto bolje je odigrala domaća ekipa nastavak prvog poluvremena te je Barca na velikom odmoru imala 6 poena viška. No priča je bila gotova u nastavku. Barcelona je opet odigrala čeličnu obranu i u potpunosti zaustavila ključne košarkaše beogradskog tima te u posljednjih 10 minuta ušla sa sigurnih +14. Do kraja je Crvena zvezda samo malo ublažila poraz koji je ruku na srce bio možda i očekivan jer je unatoč povratki Loyda bilo teško očekivati da u nekoliko dana Beograđani skinu skalp najvećim španjolskim timovima. 

Higgins s 14 poena i Oriola s 12 bili su najefikasniji kod Barce dok je kod Zvezde jedino Ognjen Dobrić bio dvoznamenkast s 11 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi