Kamenjaš i društvo napravili veliko iznenađenje
FOTO: ABA liga/Dragan Stjepanović

Studentski Centar u borbi za trofej

Kamenjaš i društvo napravili veliko iznenađenje

Haris Zilić

Veliko iznenađenje smo vidjeli na startu nove szeone u ABA ligi, tačnije desilo se u polufinalu ABA Super Kupa koji se igra u Podgorici.

Studenstki Centar je u dramatićnoj utakmici savladao favorizovnau Budućnost rezultatom 69:63.

Tako je mlađi tim iz Podgorice izborio finale protiv Partizana i neočekivnao će se boriti za prvi trofej u regionalnoj košarci ove sezone.

Utakmica u Morači večeras je protekla većinom u eglau, bilo je preorketa i mini serija na obje strane, ali u završnici više koncetracije imali su igrači Studentskog Centra za veliki trijumf.

Pobjendičku ekipu predvodio je Dawkins sa 24 poena i tri skoka.

Bh. reprezentativac Kenan Kamenjaš je za 19 minuta na aprketu imao učinak od devet poena i sedam skokova i pružio je vrlo dobru partiju.

Oglasi

U redovima Budućnosti, Jones je ubacio 14 poena, dok je 13 poena dodao Mihailović.

Dakle, u finalu Super Kupa ABA lige igrat će Partizan io STudnetski centar.

Za treće mjesto igraju Budućnost i Igokea.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U utakmici za plasman odigranoj ranije Mega Basket je bila bolja od Cedevita Olimpije rezultatom 88:75, dok je Zadar savladao FMP sa 77:71.

Tako će za peto mjesto igrati Mega Basket i Zadar, dok će za sedmo mjesto igrati Cedevita Olimpija i FMP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti