Uspavanka prekinuta u 87. minuti: Zvijezda 09 stigla do prve pobjede ove sezone!

Prva pobjeda povratnika u Premijer ligu

Uspavanka prekinuta u 87. minuti: Zvijezda 09 stigla do prve pobjede ove sezone!

Eldar Ganibegović

Utakmicom u Ugljeviku između Zvijezde 09 i Sloge Meridian otvoreno je četvrto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Gledali smo jednu neizvjesnu utakmicu koja je odlučena na samom kraju, a tim iz Bijeljine slavio je rezultatom 1:0. 

U uvodnim minutama susreta ništa specijalno nismo vidjeli. Domaći tim je bio pod većim pritiskom, što je Sloga koristila i čuvala rezultat.

Igrala se 26. minuta kada je Sloga izvela prvi korner, ali Jelovac je bio siguran na golu domaćina, baš kao i šest minuta kasnije.

Jelovac je ponovo bio siguran u 37. minuti kada je Redžić pokušao s nekih dvadesetak metara i to je bilo sve u prvom dijelu meča.

Na semaforu je bila 63. minuta kada smo konačno vidjeli pravo uzbuđenje. Jedan od napadača Sloge izašao je sam pred Jelovca, ali dobro brani golman Zvijezde 09.

Oglasi

Mogla je Sloga u 83. minuti do vodstva kada Baštić iz dobre pozicije pogađa živi zid, da bi minut kasnije domaći tim prvu veliku priliku na utakmici. Danoski je šutirao s osam metara, ali je prečka bila saveznik gostiju.

Spasa za Slogu nije bilo tri minute prije kraja utakmice. Mrežu Sloge Meridian pogodio je Blažević i na taj način donio prvu pobjedu i prve bodove Zvijezdi 09 u povratničkoj sezoni u elitni rang.

Oba tima sada na tabeli imaju po tri boda (Sloga utakmicu manje), no Sloga je zbog bolje gol-razlike na osmom, a Zvijezda 09 na devetom mjestu.

Peto kolo za Zvijezdu 09 donijet će gostovanje Zrinjskom, dok će Sloga na svom terenu ugostiti ekipu Borca. 

Što se ovog kola tiče, danas ćemo od 20:45 pratiti duel Posušja i Željezničara, sutra se igraju utakmice Borac - Igman (19:30), Zrinjski - GOŠK (20:00) i Velež - Široki Brijeg (21:30), dok kolo za dva dana zatvaraju Tuzla City i Sarajevo utakmicom od 17 sati. 

Oglasi

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 4. kolo:

Zvijezda 09 - Sloga Meridian 1:0 (Blažević 87')

Zvijezda 09: Jelovac, Tomanović, Raca, Veličković, Godswill, Milovanović, Ostojić, Karklajić, Đorđević, Ponjević, Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloga Meridian: Šćekić, Nikolić, Šipovac, Redžić, Karać, Milojević, Dujaković, Popara, Milanović, Grabež, Vidić.

Top Komentari

Starigrad01
Sad je valjda svima jasno.Sarajevo izgubilo od Sloge. Varešanovića i direktoricu otjerali,radila kladionica.Horde se vratile..Vuci siti i ovce na broju.Valjda nam ova tri boda na kraju neće zafaliti
0 1
bebalitl
3 za 3...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi