Zrinjski i Borac kreću u lov na Kup Bosne i Hercegovine

Večeras prvi finalni meč u Mostaru

Zrinjski i Borac kreću u lov na Kup Bosne i Hercegovine

Haris Zilić

Fudbalska sezona u Bosni i Hercegovini ušla je u sami finiš, a večeras u Mostaru na stadionu pod Bijelim brijegom prvi meč finala Kupa Bosne i Hercegovine odigrat će Zrinjski i Borac.

Dva kluba koja su i u WWin ligi na vrhu tabele i koja se bore za titulu, imat će svoju borbu i u Kupu naše zemlje.

Borac ima pet bodova prednosti u prvenstvu tri kola prije kraja, blizu su naslov, a sigurno žele sezonu probati okruniti sa duplom titulom.

Zrinjskom je također finale Kupa jako bitno, Plemići brane titulu u ovom takmičenju i sigurno im ne bi bilo svejedno da sezonu završe bez trofeja, tako da možemo očekivati veliku borbu u ovom dvomeču.

Na putu do finala Zrinjski je izbacio Čelik, Slaviju, Jedinstvo i u polufinalnom dvomeču ekipu Sloga Meridian.

Sa druge strane Borac je do finala izbacio Radnik Hadžiće, Zvijezdu 09, Sarajevo i u polufinalu ekipu Širokog Brijega.

Oglasi

Zrinjski ima dva naslova u Kupu naše zemlje 2008. i 2023. godine, a Borac interesantno samo jedan naslov i to onaj iz 2010. godine.

Mostarski klub nema izgubljenih finala, dakle Zrinjski kada igra finale i osvaja Kup, dok je Borac izgubio dva finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Pobjednik Kupa će osigurati plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige, dakle preskače prvo pretkolo, a u slučaju da ove sezone bude ekipa koja osvoji duplu titulu onda će drugoplasirani tim iz prvenstva direktno u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Duel u Mostaru počinje večeras u 18 sati, a glavni arbitar će biti Sabrija Topalović iz Zenice, pomagat će mu Emir Zahiragić iz Sarajeva, Moamer Čaušević iz Sarajeva, četvrti sudija je Admir Musić također iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Dodajmo da se revanš meč finala Kupa Bosne i Hercegovine igra u Banjaluci 22. maja.

Najtrofejniji tim u Kupu Bosne i Hercegovine je Sarajevo sa osam naslova, Željezničar ima šest, a Široki Brijeg je tri puta osvajao Kup naše zemlje, Čelik i Zrinjski imaju dva naslova u Kupu, a po jendom su kup naše zemlje osvajali Velež, Bosna Visoko, Orašje, Slavija, Modriča, Olimpic i Radnik Bijeljina.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
U ovom finalu je jedino sigurno da će himna biti lijepo dočekana.
5 0
Ecosport
Danas bi dobro došli oni dronovi što su Iranci slali na izrael.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi