Milojevića pitali o Dudiću, on 'spustio loptu': Poštovanje za sve što radi, pitajte me o utakmici

Zvezda i Radnički odigrali efikasan i zanimljiv meč

Milojevića pitali o Dudiću, on 'spustio loptu': Poštovanje za sve što radi, pitajte me o utakmici

Kvalitetan meč odigrali su jučer Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca koji sa klup predvodi bh. trener Feđa Dudić.

Zvezda je slavila 3:2, ali Radnički je ostavio odličan dojam. Kragujevčani se nisu branili, otvorenom igrom su kvalitetno suprostavili te opet dobili brojne pohvale u srbijanskoj sportskoj javnosti.

Zvezda je već ranije osigurala novi naslov prvaka, dok Radnički nastavlja borbu za Evropu. Bio bi to historijski uspjeh za ovaj klub, a meč sezone je u četvrtak protiv Vojvodine u Kragujevcu.

Nakon meča šef struke Zvezde Vladan Milojević je hvalio Radnički, a dobio je pitanje i o Dudiću kojeg je 'prozvao' nakon jedne emisije u kojoj je Dudić između ostalog spomenuo Zvezdu.

Milojević je tada kazao da Dudić mora da poštuje Zvezdu, te Srbiju i da je on stranac u ovoj zemlji. Dudić je odgovorio da trener Zvezde mora pogledati cijelu emisiju, a ne da se iz konteksta izvlači rečenicu.

"Izašli smo sa željom da slavimo, bila je lijepa utakmica, pogotovo u prvom dijelu. Znali smo da Radnički igra intenzivan nogomet, imaju dobru tranziciju i dosta su agresivni. Radnički nikada ne odustaje te smo primili dva gola koja ne bi trebali da primamo.

Oglasi

Čestitke Radničkom, zasluženo su tu gdje jesu i ja im želim da ispune ciljeve koje su zacrtali", rekao je Milojević.

Dobio je i pitanje i o Dudiću te je vidljivo bilo da želi da 'spusti loptu'.

"Gdje ste vidjeli tenzije? Izjava je bila ljudska, to nema veze sa Feđinim radom. Poštovanje za ovo što radi, ali kada sam ono rekao to je za mene tada i završena priča. Neću da tome pridodajem pažnju.

Neću ništa da odgovorim o tome, vi ste novinari, reporteri, pitajte me o utakmici. Neću ništa da odgovaram, pitajte me o vezi performansa šta Radnički radi, kako dobro igra".

Zahvalio se navijačima koji su došli na stadion te kazao da smatra da je utakmica bila dobra i da su svi oni mogli uživati.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Zvezda trenutno ima 90 osvojenih bodova, Partizan je na 74, TSC ima 72, a Radnički 59. Na 57 su Čukarički i Vojvodina.

Ukoliko Zvezda u finalu kupa savlada Vojvodinu, u Evropu će pet timova, pa će biti zanimljivo i u posljednja dva kola. Zvezdu pored dva meča lige, očekuje i to finale, te Beograđani na kraju žele osvojiti duplu krunu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi