Vjerovali ili ne: Kane drugi najteži na Mundijalu, teži od Ronalda 18 kg

Prema podacima FIFA-e

Vjerovali ili ne: Kane drugi najteži na Mundijalu, teži od Ronalda 18 kg

Nacionalni savezi su objavili spiskove igrača za Mundijal, a sada je FIFA objavila spisak svih fudbalera koji će se naći na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Ovaj spisak je iznenadio mnoge i to zbog Harryja Kanea. Naime, na FIFA-inom spisku uz reprezentaciju i klub, navedeni su i podaci o težini i visini fudbalera, a Harry Kane je prema pomenutom spisku jedan od najtežih na Mundijalu. Tačnije, Kane dijelu drugo mjesto u ovoj kategoriji sa još trojicom fudbalera.

Tako Harry Kane prema FIFA-inom spisku ima 98 kilograma, baš kao i Jannik Vestergaard (Danska), Harry Maguire (Engleska) i Abdullah Al-Muaiouf (Saudijska Arabija).

Iza ove četvorke se nalazi fudbaler Južne Koreje Kim Shinwook sa 97 kila, dok je neprikosnoveno prvo mjesto pripalo stamenom defanzivcu Panama Romanu Torresu koji ima 99 kila.

Ovaj podatak je zaprepastio mnoge, pa ima i onih koji vjeruju da je u pitanju greška, a koliko je "bizarna" Kaneova težina govori i činjenica da je on prema ovom spisku 18 kilograma teži od Cristiana Ronalda.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Najlakši fudbaleri na Mundijalu su Takashi Inui (Japan), Javie Aquino (Meksiko) i Mbar Boussoufa sa po 59 kilograma, dok fudbaler Gordog Albiona Jesse Lingard ima 60.

Hrvatski golman Lovre Kalinić je najviši učesnik Mundijala sa 201 centimetrom visine, dok titulu najnižeg dijele Alberto Quintero (Panama), Yahia Al-Shehri (Saudijska Arabija) i Xherdan Shaqiri (Švicarska). Njih trojica su visoki po 165 centimetara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti