Uveli klub u Premiership, pa dobili otkaze

Tako je to u životu

Uveli klub u Premiership, pa dobili otkaze

Edmir Škorić

Novopečeni član Premiershipa, Bournemouth, napravit će velike promjene.

Tako će klub napustiti čak sedmorica nogometaša, koji su nastupali u prošloj sezoni, u kojoj je Bournemouth izborio povijesni nastup u Premiershipu.

Najznačajnije ime među onima koji napuštaju klub je Ian Harte, nekadašnji reprezentativac Republike Irske i igrač Leedsa.

Bournemouth se odriče i usluga Josha McQuioda, Benjija Buchela, Joea Partingtona, Mohameda Coulibalyja, Milesa Addisona, Darryla Flahavana…

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vlasnik kluba Eddie Howe zahvalio se spomenutim igračima i kazao da je bilo teško donijeti odluku obzirom da su oni zaslužni što je klub u najvišem rangu engleskog nogometa, prvi put u 125 godina postojanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti