U januaru svim silama htio da napusti Chelsea, a danas produžio ugovor

Koronavirus je sve promijenio

U januaru svim silama htio da napusti Chelsea, a danas produžio ugovor

Endin Čaušević

Transfer politika Chelseaja se itekako promijenila nakon pandemije koronavirusa, a londonski klub je to danas dokazao.

Zbog finansijske krize klub je odlučio da produži ugovore većini fudbalera koje su početkom godine otpisali. Prvi koji je danas potpisao novi ugovor je Willy Caballero, a brzo nakon toga vjernost klubu produžio je i Olivier Giroud.

Giroud je u januaru na sve načine pokušao da napusti Chelsea, ali se to nije desilo. Odlučio je ostati do kraja sezone kada mu je trebao isteći ugovor, ali pandemija je sve promijenila.

Chelsea je odlučio iskoristiti opciju da produži njegov ugovor na još godinu dana čemu se Giroud nije protivio. Plavci su zvanično saopštili da je on produžio ugovor do ljeta 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sretan sam što nastavljam svoj put u Chelseaju. Jedva čekam da se fudbal vrati i da nastavim igrati sa svojim saigračima. Sretan sam što ću nositi dres ovog kluba i naredne sezone", izjavio je Giroud.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije