Suspendovan član IO FSTK-a: Vrijeđao je sudiju na rasnoj osnovi

Disciplinska komisija donijela odluku

Suspendovan član IO FSTK-a: Vrijeđao je sudiju na rasnoj osnovi

Adnan Beganović
Teme:

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona, Zehrudin Mahovkić, je suspendovan na dvije godine. Naime, u obrazloženju svoje odluke iz Disciplinske komisije FSTK-a su naveli da je između ostalog na rasnoj osnovi vrijeđao glavnog sudiju meča između Mramor Babica čiji je predsjednik i Sloga Bikodže.

Zanimljivo je u bosanskohercegovačkom klupskom fudbalu i oko njega i to ne samo u elitnom rangu, nego i u onim nižim. Skandali, prijetnje, vrijeđanja i loše suđenje konstantno prate bh. klupski fudbal, a pogotovo je to izraženo u nižim rangovima takmičenja.

Tako iz Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona dolaze vijesti o dvogodišnjoj suspenziji člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona i predsjednika niželigaša FK Mramor Babice, Zehrudina Mahovkića.

Disciplinska komisija FSTK na osnovu prijave Takmičarske komisije donijela je odluku da Mahovkića dvije godine udalji iz fudbala. Navodno je ovaj sportski radnik tokom prvenstvenog susreta Mramor Babice - Sloga Bikodže, između ostalog i na rasnoj osnovi vrijeđao glavnog sudiju pomenutog meča Agana Ramića.

Oglasi

No, to nije sve, odnosno prema obrazloženju odluke o dvogodišnjoj suspenziji Mahovkić je vrijeđao i delegata, pomoćne sudije, članove IO FSTK i predsjednika pomenutog kantonalnog saveza.

Mahovkić ima pravo da se žali na ovu odluku što će prema našim nezvaničnim ifnormacijama i uraditi, a da li će mu kazna biti smanjena ili potvrđena, odlučit će Apelaciona komisija FSTK-a.

U fotografijama ispod možete pogledati obrazloženje ove odluke.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi