TOŠK u fantastičnoj utakmici uspio savladati Bratstvo

Velika pobjeda domaćih

TOŠK u fantastičnoj utakmici uspio savladati Bratstvo

S. Grebović

Današnjom utakmicom između TOŠK-a i Bratstva, koja je završena rezultatom 3:2, kompletirano je 9. kolo Prve lige Federacije BiH.

Početak susreta nije ponudio pretjerano dopadljivu igru, igralo se uglavnom na sredini terena.

Na prvu veliku priliku čekalo se do 25. minute kada su gosti pokušali iz slobodnog udarca sa nekih 18 metara. Svega pet minuta kasnije penal za TOŠK.

Oboren je Škrijelj, a Kitanović je preuzeo odgovornost, no međutim njegov šut brani golman Divković. Pred sami kraj prvog dijela, Škrijelj dovodi TOŠK u vodstvo 1:0.

Početkom drugog poluvremena, tačnije u 56. minuti, prednost domaćih udvostručuje Husein Poturalić nakon lijepe akcije. Samo dva minuta kasnije gosti se ekspresno vraćaju u igru preko Ivkovića koji smanjuje na 2:1.

Potpuno poravnanje gostima deset minuta kasnije donosi Mujčić. Tešnjaci su ipak ponovo uspjeli da stvari okrenu u svoju korist i to preko Dizdarevića koji u 77. minuti postavlja konačnih 3:2.

TOŠK je sada šesti sa 16 bodova, dok je Bratstvo upisalo prvi poraz nakon trećeg kola i sada je  deseto sa 13 osvojenih bodova na svom kontu.

Prva liga Federacije BiH, 9. kolo:

NK TOŠK - NK Bratstvo Gračanica 3:2

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

TOŠK: Kitanović, Šehić, Koprivica, Škrijelj, Kurdić, Carvalho, Dizdarević, Poturalić, Mazić, Kitanović, Šabić.

NK Bratstvo: Divković, Mujčić, Kahrimanović, Duraković, Diabang, Jaganjac, Sejdić, Salkić, Šuša, Stojanov, Bajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti