Nije Perez naivan: Znao je šta Kroos sprema, imao je savršeni tajni plan za njegovu zamjenu
Florentino Perez bio je spreman na ovaj dan - dan kada će Kroos najaviti da ide. Izgledalo je da neće tako brzo doći, ali je došlo

Mislio je na sve

Nije Perez naivan: Znao je šta Kroos sprema, imao je savršeni tajni plan za njegovu zamjenu

Edmir Škorić

Nakon što je Toni Kroos obajvio da završava karijeru nakon Evropskog prvenstva, mnoge je iznenadio, ali očito ne i Florentina Pereza. Predsjednik Real Madrida znao je šta se sprema i uveliko se spremao da pronađe način kako nadomjestiti gubitak takvog majstora u veznom redu.

Odlazak Tonija Kroosa u mirovinu definitivno otvara raspravu koju je Real Madrid želio odgoditi do ljeta 2025. Sada Florentino Perez mora uzeti stvari u svoje ruke i tražiti igrača koji ga može zamijeniti. Bio je plan da to uradi na kraju naredne sezone.

Postoje neke opcije, Real ima mogućnost na ljeto da dovede novog veznjaka, ali očito je Perez bio potpuno spreman za ovaj scenarij.

Kao što se dogodilo prošlog ljeta s iznenadnim odlaskom Karima Benzeme u Saudijsku Arabiju, Real Madrid nema namjeru ići na tržište po veznjaka koji može popuniti Kroosovu prazninu. Planovi su i dalje potpisati Floriana Wirtza, a igrač Bayer Leverkusena neće moći doći prije 2025. godine.

Ali, Peerez ne brine, on je sve isplanirao. Sada će Eduardo Camavinga dobiti više minuta, ali i Arda Guler, mladi Turčin koji je briljirao svaki put kada bi mu Carlo Ancelotti dao šansu, no nije bilo dovoljno prostora da bude starter, što bi moglo da se promijeni u novoj sezoni.

Oglasi

Camavinga i Guler će zajedničkim snagama "krpiti" mjesto koje ostaje upražnjeno odlaskom Kroosa, a onda će u ljeto 2025. godine Perez krenuti po Wirtza, 20-godišnjeg Nijemca koji je osvojio titulu sa Bayerom i koji će uz Kroosa biti okosnica Njemačke na Euru.

Perez će vjerovatno još zadržati Luku Modrića najmanje jednu sezonu kako bi sa svojim iskustvom pomogao mladom veznom redu, te vjeruje da će to biti dovoljno da se odradi još jedna uspješna sezona. Uz dolazak Kyliana Mbappea i potencijalno Alphonsa Daviesa te ranije dogovorenog Endricka iz Palmeirasa, Real bi ponovo trebao da bude strah i trepet za sve.

Ali jasno je da će nedostajati genijalni Kroos, koji je proveo 10 godina u Madridu i osvojio sve što se moglo osvojitit, pa dobio i status najboljeg fudbalskog veznjaka zajedno s Modrićem. Moralo je prije ili kasnije doći do smjene generacije, a Real savršeno dobro radi te tranzicije.

Sjetimo se samo odlazaka Ramosa, Ronalda, Benzeme, Balea, kada je djelovalo da će Real potonuti, a on zapravo postao još jači, zahvaljujući upravo sjajnim potezima Pereza, koji je, kao u slučaju Mbappea, spreman pravog igrača čekati godinama i ne donositi ishitrene odluke preko noći.

I sam scenarij prema kojem Kroos odlazi ovog ljeta imao je u glavi, znao je šta će uslijediti, ali je svejedno ostao smiren i pokuvao nekoliko jednostavnih poteza koji će bez ikakvih dodatnih troškova Realu pomoći da nastavi s dominacijom u Španiji i Evropi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Već se zna ko će nositi Kroosov broj?

Prema informacijama iz Španije, Federico Valverde zadužit će broj 8. U slučaju da on zadrži svoj broj, nije isključeno da Kroosova osmica ode Thcuameniju ili Camavingi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi