Superkompjuter ponovo na djelu - Prognozirao je konačnu tabelu Premier lige

Zanimljiv odabir

Superkompjuter ponovo na djelu - Prognozirao je konačnu tabelu Premier lige

Midhat Šljivak

Engleski mediji već godinama unazad koriste usluge umjetne inteligencije kako bi prognozirali rasplet sezone u elitnom rangu ostrvskog fudbala. Tako je i ove godine i po njima opet će na vrhu biti Manchester City.

Superkompjuter ponovo je dobio zadatak da prognozira ovu sezonu u engleskom Premiershipu i ako je suditi po dobijenim rezultatima, neće biti puno iznenađenja.

Manchester City bi ponovo treba biti na vrhu Premier lige, a procentualno najveće šanse da igraju Ligu prvaka, odnosno da završe u najbolje četiri ekipe imaju Liverpool, Arsenal i Tottenham.

Umjetna inteligencija tvrdi da aktuelni prvak Manchester City ima nevjerovatnih 99.93 posto šansi da se nađe ponovo u Ligi prvaka, a kao 'sigurica' su označeni i Liverpool (91.11%) i Arsenal (82.43%).

Interesantno je svakako da se ekipi Chelseaja ne daju gotovo nikakve šanse za plasman u Ligu prvaka. Tek nešto iznad dva posto šansi imaju Plavci da završe u elitnom takmičenju.

Oglasi

Pogledajte kako superkompjuter gleda na novu sezonu Premier lige i kome se daju najveće šanse za plasman na vrh tabele.

Treba napomenuti da umjetna inteligencija koristi podatke o svim ekipama, njihovoj formi, formi i kvalitetu igrača, rasporedu utakmica i na kraju dobije konačnu tabelu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U proteklim godinama se nije previše proslavila. Bilo je brojnih iznanađenja, a predviđanje da će Manchester City biti prvak i nije neki uspjeh.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi