Portugalci se obratili UEFA-i, imaju određene zahtjeve

I dalje traže da se pravda zadovolji

Portugalci se obratili UEFA-i, imaju određene zahtjeve

Edmir Škorić

Portugal je sinoć na Marakani doživio veliku nepravdu pošto nije priznat očilgedan pogodak Cristianu Ronaldu.

Pri rezultatu 2:2 u nadoknadi sudijskog vremena Ronaldo je šutirao, lopta odsjela u golu, intervencija Stefana Mitrovića bila je prekasna. Ipak, unatoč svemu, sudija nije pokazao na centar.

Napravljen je veliki propust, Portugalci su ostali bez dva boda, a sada su se obratili UEFA-i.

Upućena je protesna nota u sjedište UEFA u Nyonu, a na tapetu je glavni sudija Danny Makkelie sa pomoćnicima kojeg optužuju za veliki previd kod kreiranja konačnog rezultata.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Traže da sudski eksperti i kontrolori suđenja kazne Nizozemca, a da se po svaku cijenu u nastavku takmičenja uvede VAR i gol tehnologija kako ne bi bilo spornih odluka.

Portugalci imaju potpuno pravo na žalbe, a UEFA će vjerovatno poduzeti neke korake kako bi se donekle "iskupila" Ronaldu i njegovim saigračima za uskraćenu pobjedu.

Top Komentari

Shik
Ma nije mi za njih.Nego mi je za nase koliko ce Francuze nabiti?
14 0
Realist
U životu mi nije bilo draže što je nekom ponisten gol nego sad Ronaldu jer kad se sjetim onih njegovih golovo protiv Bayerna i Juvea koji su bili 100 % ''onside'' te brojni čisti penali koje je izveo i iz njih postizao golove. Dragi CR7 karma je *****.
5 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti