Son uspješno operisan, odmah su svi pitali da li će biti spreman za Svjetsko prvenstvo?

Velika zvijezda reprezentacije Južne Koreje

Son uspješno operisan, odmah su svi pitali da li će biti spreman za Svjetsko prvenstvo?

Samir Mlaćo
Sjajni Južnokorejanac Heung min Son uspješno je operisan.

Son je dobio žestok udarac u lijevo oko na meču Marseille – Tottenham, te je morao napustiti terena. Oko je bilo u veoma lošem stanju,  a danas je operisan.

Telegraph javlja da je Sonov ljekarski tim naveo da je procedura prošla dobro i da su oni optimisti.

Rano je govoriti o njegovom statusu za Svjetsko prvenstvo. Medicinsko osoblje reprezentacije je u kontaktu se ljekarima iz Tottenhama“, kratko su kazali iz reprezentacije Južne Koreje.

Son je velika zvijezda Južne Koreje i sigurno da bi bez njega ova reprezentacija smanjila svoje šanse za uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Son će sigurno učiniti sve da se oporavi i bude spreman do kraj mjeseca.

Son je poznat kao veoma ponizan, kako na terenu tako i van njega.

Oglasi

Kako izgledaju roditelji Heung-min Sona? Otac se ne smije ni na  fotografiji! - SportSport.ba

Heung-min Son je zajedno sa još nekoliko fudbalera vjerovatno najponizniji igrač na svijetu. Činjenica da sa svojih 29 godina i dalje živi sa roditeljima dovoljno govori o njemu.

Son je prošle sezone bio najbolji strijelac Premiership sa 23 gola. Niti jednom azijskom fudbaleru do sada to nije pošlo za nogom. Zvijezda Tottenhama iz sezone u sezonu igra vrhunski i praktično može igrati u bilo kojem klubu na svijetu, tačnije i u kvalitenijim ekipama od londonskih Pijetlova.

Ipak, bez obzira što ga krasi reputacija igrača igrača svjetske klase Son Woong-jung ima potpuno drugačije mišljenje o svom sinu.

"Mora još raditi i napredovati. Ako je zadovoljan s onim što je uspio. Onda je kriza na putu. Uvijek mora biti bolji i biti u najboljoj formi."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mora biti u stanju da igra zapaženu ulogu u jednom od najboljih svjetskih klubova. Tada će postati igrač svjetske klase. U svemu mora napredovati za 10%. Sa svim se treba suočiti oprezno i ne smije biti previše ponosan."

Inače, Woong-jung koji je svojevremeno bio prosječan fudbaler djeluje ozbiljno i čini se da ga je teško nasmijati. Son junior izuzetno poštuje i cijeni svoje roditelje i još uvijek sluša šta mu se kaže. Otac mu čak ne dozvoljava da se oženi dok ne završi karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti