"Solskjaer nije taktički genije, nije napravio ništa što čovjek sa pola mozga ne bi mogao"
Navijači Manchester Uniteda dočekali su Norvežanina kao spasitelja nakon dvije i po godine agonije pod vodstvom Josea Mourinha (Foto: EPA)

Teške riječi upućene menadžeru Manchester Uniteda

"Solskjaer nije taktički genije, nije napravio ništa što čovjek sa pola mozga ne bi mogao"

Midhat Šljivak

Ole Gunnar Solksjaer je boravak na klupi Manchester Uniteda počeo sa dvije pobjede.

Crveni đavoli su u subotu savladali Cardiff sa 5:1, a jučer je na Old Traffordu lagano savladan Huddersfiel sa 3:1.

Navijači tima sa Teatra snova već vjeruju da je čuveni Norvežanin njihov spasitelj, ali pred njim su tek pravi izazovi u ostatku sezone, kada ga ipak čekaju ozbiljniji rivali.

Nekadašnji vlasnik Crystal Palacea Simon Jordan u razgovoru za TalkSport je istakao kako Solksjaer nije nikakav genije i da bi isto na klupi Uniteda u ovom trenutku uradio bilo ko.

"Ole Gunnar Solskjaer nije taktički genije. Nije uradio ništa što čovjek sa pola mozga ne bi uradio ili neko ko se razumije u fudbal. Najgora odluka Uniteda bi bila da on dobije stalni ugovor. Sjetite se šta se desilo Robertu Di Matteu u Chelseaju", rekao je Jordan.

Nije se na tome zaustavio Jordan već je dao predviđanja šta će se dešavati.

"Solksjaer ne može izgubiti. Uvijek će birati velike igrače, neće donositi nepopularne odluke, neće imati sukoba. Tako da neće biti nezadovoljnih i neće mu praviti probleme. Sve je do njih, sve je bilo do toga da neko dođe i da popravi raspoloženje. Ako je sve to vrijedno dva ili tri miliona funti, onda ne znam šta više reći o fudbalu", istakao je on.

Lako je igrati protiv Cardiffa i Huddersfielda

Iako je upisao dva trijumfa u dvije utakmice Simon Jordan tvrdi da to nije nikakvo čudo i nastavio je riječima "udarati" po velikanu sa Old Trafforda.

"Nije nikakvo iznenađenje što su pobijedili Cardiff, ne čudi me što su pobijedili Huddersfield. Isto tako nije nikakvo čudo što je Pogba obuo kopačke. Nisu to nikakva čuda. Sljedeći na redu je Alexis Sanchez. On će sada početi da redovno igra jer je Solskjaer tu kako bi oni dobili šta žele", istakao je nekadašnji vlasnik Palacea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posljednji meč u 2018. godini Manchester United igra u nedjelju, a na old Trafford im dolazi Bournemouth. Prvi meč u 2019. godini igraju na St. James Parku protiv Newcastle Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mr.Balboa
Ovaj puca od ljubomore cccc,ama Solskjaer je za tebe izmislio fudbal,I zato pustite covjeka da radi svoj posao!!!
49 23
Mele
genije, i psg moze srusiti, tesko je ali nije nemoguce sa ovakvom igrom i zalaganjem.
29 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi