Bivšu zvijezdu Uniteda Ferguson nazvao, pa mu počeo psovati sve redom: "Bio sam blijed kao kreda"

Otkriveni detalji iz prošlosti

Bivšu zvijezdu Uniteda Ferguson nazvao, pa mu počeo psovati sve redom: "Bio sam blijed kao kreda"

Edmir Škorić

Legendarni menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson jednom je opsovao 15-godišnjeg igrača, koji je to sam otkrio novinarima.

Možda nije imao status velike zvijezde kao većina igrača koji su igrali na Old Traffordu pod vodstvom Sir Alexa Fergusona, ali Darren Fletcher sasvim sigurno je bio poštovan zbog svoje povezanosti sa Unitedom.

Crveni vragovi su rano stupili u kontakt s Fletcherom, želeći tada jako talentovanog Škota potpisati u svoju akademiju. No, Fletcher nije odmah donio odluku da pređe u Manchester i to je jako nerviralo Fergusona, njegovog mnogo slavnijeg sunarodnjaka.

"Skoro da sam potpisao za Newcastle United", rekao je Fletcher za podcast Lockdown Tactics, nastavivši:

"Išao sam u United s 12 godina, a Newcastle je u tom trenutku bio druga najveća ekipa. Svi vam govore, 'pogledajte sve ove sjajne veznjake u Manchesteru koje nikada nećete nadmašiti, teško je igrati ispred njih, a Newcastle je bliže kući'".

Ferguson je, čuvši da Fletcehr razmišlja o Newcastleu, sam povukao poteze i tako je jedne večeri nazvao kuću mladog škotskog igrača...

Oglasi

"Nazvao je jedne večeri, a moja sestra je podigla slušalicu. Rekla je: 'Darrene, za tebe je'. Onda sam čuo Fergusona koji mi psuje sve u slušalicu. Ja imam 15 godina, bio sam blijed kao kreda. Mama je to vidjela, zgrabila slušalicu, slušala nekoliko sekundi, a onda mu rekla: 'Nemoj tako da razgovaraš sa mojim sinom' i spustila je slušalicu", ispričao je detalje Fletcher.

“Sljedeće minute telefon ponovo zazvoni, zove se Sir Alex: 'stvarno nam je žao, gospođo Fletcher, ali stvarno nam se sviđa vaš sin, dolazim sljedećim letom za Edinburgh'".

Fletcher je na kraju prešao u redove Manchester Uniteda, a Ferguson je uvijek bio uz njega tokom karijere.

"On je taj koji je bio uz mene na svakom koraku. On je bio taj koji mi je dao debi u prvoj ekipi,pratio me iako sam kao klinac imao česte povrede, i više od svega, ono vrijeme kada sam bio odsutan zbog bolesti, stalno me pazio. Brinuo sam za svoj ugovor, a on mi je rekao da se ne brinem o fudbalu, da pazim na sebe i na svoju porodicu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Otkako je otišao u penziju, Fletcher je radio u Unitedu kao tehnički direktor i blisko je sarađivao s trenutnim menadžerom Erikom ten Hagom.

Bivši fudbaler je u Manchesteru proveo 15 godina, a igrao je još za WBA i Stoke City. U Premier ligi je na kraju upisao 341 nastup, dao 23 gola i dodao 29 asistencija. Ima čak pet titula prvaka Engleske, ali i osvojenu Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi