Hrvatski klub donio nesvakidašnju odluku za navijače, ali pod pritiskom i promijenio
Sa meča Šibenik - Jarun Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Pomalo i nevjerovatne scene pred meč Sesveta i Šibenika

Hrvatski klub donio nesvakidašnju odluku za navijače, ali pod pritiskom i promijenio

Samir Mlaćo

Nesvakidašnja odluka stigla je i 1. NL Hrvatske, drugog ranga, prije samo par dana.

Naime, čelnici Sesveta odlučili su pred duel sa Šibenikom da se meč igra bez publike, a razlog su veliki troškovi organizacije utakmice.

Dolazak su najavili i gostuju navijači, što je domaćima došlo kao dodatni troška, pa su onda odlučili da se meč igra bez publike i tako riješe problem.

Izazvalo je to žestoke kritike u javnosti, veliki pritisak na čelnike Sesveta i oni su sada odluku promijenili.

"Poštovani ljubitelji nogometa, obavještavamo Vas kako je Uprava Nogometnog kluba Sesvete povukla svoju odluku o zatvaranju stadiona na utakmici NK Sesvete-HNK Šibenik te se stadion ponovno otvara za navijače. S obzirom na veliki broj negativnih reakcija od strane cjelokupne nogometne javnosti, dopustite da obrazložimo našu inicijalnu odluku te zatražimo od Vas razumijevanje za istu.

Utakmica NK Sesvete-HNK Šibenik zbog medijskih obaveza u okviru Prve NL (koje se vežu na utakmicu SuperSport HNL Rudeš-Gorica, koja se održava u petak 10. svibnja u 18 sati, obje utakmice se prenose na MaxSportu) se treba održati u petak 10. svibnja u 15:50 sati. Dakle, utakmica započinje i djelomično se održava radnim danom u vrijeme radnog vremena velike većine potencijalnih gledatelja.

Oglasi

Prema našim procjenama na utakmicu bi došlo između 70-130 domaćih i gostujućih navijača. Za utakmici s tolikim brojem navijača naloženo nam je da moramo organizirati pored naših 15 plaćenih redara još 15 profesionalnih redara (obično su to 4 profesionalna), interventnu policiju i temeljnu policiju, zbog potencijalnog organiziranog dolaska navijača HNK Šibenika.

U šali možemo reći da bi na utakmici bilo više redara i policije nego navijača, što predstavlja apsolutni organizacijski i financijski besmisao. U takvoj situaciji NK Sesvete će uvijek sačuvati taj, za veliki broj naših sugrađana, veliki iznos novaca i dati plaće za 55 zaposlenika, igrača i stipendista, koji uredno svakog mjeseca primaju plaću od NK Sesveta, nego organizirati jedan takav događaj.

Međutim, uz podršku prijatelja kluba, utakmica će se održati pred navijačima te im na tome ovim putem i zahvaljujemo", naveli su iz Sesveta.

Zaista je pomalo nevjerovatno da klubovi u drugom rangu hrvatskog nogometa nemaju dovoljno novca za redare, te da mnoge stvari i dalje djeluju na amaterskom nivou.

Ipak, slično je i u našoj zemlji gdje npr. u Prvoj ligi Federacije dolazak gostujućih navijača donosi dodatne troškove domaćinu kao organizatoru.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kao da je mnogima u cilju zapravo što manji broj navijača...

Šibenik zaostaje dva boda za liderom Zrinski Osječko i ova dva tima su jedini kandidati za viši rang, no samo jedno mjesto vodi u HNL.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi