Roy Keane uživo opet napao Haalanda: "Razmaženo derište..."

Nastavlja se 'rat'

Roy Keane uživo opet napao Haalanda: "Razmaženo derište..."

Edmir Škorić

Norveški napadač Erling Haaland već neko trpi pomalo neshvatljive kritike od strane legendarnog veznjaka Manchester Uniteda Roya Keanea.

Legendarni Irac, koji danas radi kao sukomentator na SkySportu, Norvežanina je nedavno nazvao drugoligaškim igračem.

"Izgledao je kao drugoligaški igrač. Njegova opća igra mora se poboljšati. On je briljantan napadač, ali mora poboljšati svoju igru u polju", kazao je Keane za najboljeg strijelca lige nakon derbija City - Arsenal (0:0).

"Baš me briga za tog čovjeka", kratko je jučer odgovorio napadač Cityja nakon što je u pobjedi nad Wolverhamptonom (5:1) zabio čak četiri gola.

Bio je to svojevrsni odgovor Haalandu na kritike Keanea, kojem je pokazao da je govorio gluposti kada je isticao da nije u formi.

Oglasi

No, Keane i Haaland imaju poveznicu. Još 2001. godine u mančesterskom derbiju Keane je krvničkim startom uništio karijeru Haalandovog oca Alfieja. Kasnije je u svojoj knjizi otkrio da je to bio čin odmazde jer ga je nekoliko godina ranije Alfie optužio da je simulirao povredu nakon što su mu stradali ligamenti koljena.

U nedjelju je pak uslijedio nastavak "rata" između Roya Keanea i Erlinga Haalanda. Keane se javio uživo prije meča Liverpool - Tottenham, gdje je govorio o svađi Mohameda Salaha i Jurgena Kloppa, ali ponovo se dotakao i Norvežanina.

"Vidjeli smo jučer kako je Haaland izašao s terena, ne baš sretan... ponašajući se kao razmaženo derište", rekao je Keane, pa je dodao: "Ali budući da Manchester City pobjeđuje i zabija golove, to se zaboravilo".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odnosi se na trenutak kada je Pep Guardiola izvadio iz igre Haalanda u 82. minuti. Norvežanin je dao četiri gola, sve je bilo riješeno i Pep je želio da mu pruži malo ovacija sa tribina, ali on je gunđao dok je sjedio na klupi, očito razočaran što nije ostao na terenu do kraja.

Haaland je ponovo usamljen na vrhu liste strijelaca sa 25 golova, dok je drugi Cole Palmer iz Chelseaja sa 21 golom, a Alxandre Isak iz Newastlea ima 20. Slijede Olie Watkins sa 19, potom Mohamed Salah i Domenik Solanke sa po 18 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi