Transfer Lewandowskog obradovao male klubove: Dobili su ogromne cifre zbog sjajnog napadača
Foto - EPA

Njegovi bivši klubovi profitirali

Transfer Lewandowskog obradovao male klubove: Dobili su ogromne cifre zbog sjajnog napadača

Midhat Šljivak

Robert Lewandowski (34) prešao je ovog ljeta iz Bayerna u Barcelonu za cifru od 45 miliona eura.

Nakon duge sage o transferu Lewandowskom se konačno ispunio san. Potpisao je za Barcelonu i kreće nova faza njegove karijere.

Transfer poljskog napadača obradovao je mnoge klubove u kojima je ranije nastupao ovaj fudbaler. Oni će iz fonda solidarnosti dobiti poprilično lijepe cifre koje će im dobro doći, posebno malim timovima iz Poljske.

Tako će ekipa Varsovia, gdje je Lewandowski napravio prve fudbalske korake, inkasirati izuzetno dobrih 564.750 eura. Ova cifra je sasvim sigurno ogromna za ovaj mali tim o kojem se ne zna previše.

Još dva manja tima dobili su cifre od kojih mogu mirno funkcionisati određeni period. Delta Warszawa dobila je 242.415 eura, a Znicz Pruszkow će dobiti nešto više od 450.000 eura.

Finu cifru dobio je i Lech Poznan. Njima pripada 471.375 eura, Legia je dobila 200.070 eura, a Borussia iz Dortmunda ukupno 320.895 eura.

Oglasi

Apsolutno svi su profitirali od transfera Roberta Lewandowskog, a posebno Bayern koji je uzao 45 miliona eura za čovjeka koji je bio u posljednjoj godini ugovora.

Poljski napadač je s Bayernom u prethodnih osam godina osvojio apsolutno sve što je mogao. Također, porušio je brojne rekorde, a u 375 utakmica postigao je 344 pogotka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Predstavljanje poljskog napadača na Camp Nou stadionu zakazano je za petak. Određene procjene govore da će na tribine doći 30.000 navijača i tako bi pao rekord Ronaldinha kojeg je 2003. godine dočekalo 25.000 ljudi.

Zvanični debi Lewa će u dresu novog kluba imati 13. augusta protiv Rayo Vallecana na početku nove ligaške sezone. Šest dana ranije bit će odigrana prijateljska utakmica s meksičkim Pumasom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi