Navijačima Reala nije pravo: Ancelotti je iskreno rekao ko je po njemu prvi favorit u Ligi prvaka

Italijan je uvijek objektivan

Navijačima Reala nije pravo: Ancelotti je iskreno rekao ko je po njemu prvi favorit u Ligi prvaka

Edmir Škorić

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti održao je press konferenciju povodom početka nove sezone Lige prvaka i utakmice sa Union Berlinom koja se igra u srijedu navečer u Madridu.

Dočekali smo novu sezonu najelitnijeg klupskog takmičenja. Prve utakmice se igraju večeras, a Real u napad na novu titulu kao najtrofejniji tim na Starom kontinentu kreće sutra od 18 sati i 45 minuta utakmicom protiv njemačkog tima koji je debitant u takmičenju.

Ancelotti je na današnjoj press konferenciji otkrio ko je prvi favorit po njemu. Svjestan je svakako da je Real jedan od favorita, ali ipak je engleski tim stavio u prvi plan.

"City je favorit, jer ima ekipu koja mu je omogućila da osvoji prošle godine i jedva da se promijenila. Ali Liga prvaka, u završnoj fazi, uvijek ima iznenađenja".

Xavi je jučer rekao da je Barcelonin minimalan cilj u Ligi prvaka ove sezone da dođe do nokaut faze. Koji je minimalan cilj Reala?

Oglasi

"Prolazak kroz grupe, osmina finala, četvrtfinale... Naše je da se natječemo do kraja. Mislim da možemo reći da moramo biti u finalu, bez prevelikog pritiska".

Dobio je jedno zanimljivo pitanje danas. Može li zamisliti Rafaela Nadala kao predsjednika Real Madrida?

"Sve vrijeme koje sam proveo ovdje bilo je s Florentinom, najboljim mogućim predsjednikom. Ponosan sam na Nadala na osobnoj razini. Sviđa nam se što je navijač Real Madrida".

Analiza Union Berlina?

"Riječ je o novom klubu u Ligi prvaka, ali ako je već ovdje, to je zato što je bio dobar prošle godine. Igra s puno intenziteta. Dobro smo ga proučavali. Možda nemaju zapažene individualce, ali su dobar tim".

Oglasi

Vidi li Real Madird kao favorita za osvajanje ove Lige prvaka?

"Nikad ne mislimo da smo favoriti, neće ni City to reći, mada sam ja rekao da jesu s obzirom da su aktuelni prvaci takmičenja".

Je li Madrid ove godine spremniji nego prošle?

"Spremni smo, kao i prethodne godine. Potpisi puno doprinose, poput Frana Garcie ili Joselua. Također i Bellinghama".

Oglasi

Hoće li Modrić sutra početi?

"Luka je dobro i razgovaramo, kao i sa svim igračima. Osobni odnos je jako dobar. Obostrani. Profesionalno se ponekad zna dogoditi da ne igra kao prije. Ali ljudski odnos će uvijek biti fantastičan. Sutra bit će zamjena... ne, on će igrati!", poručio je Ancelotti.

I veznjak Eduardo Camavinga je bio na press konferenciji danas.

"Liga prvaka? To je jedna od stvari koje najviše želim. Ono čemu se najviše veselim kada sezona počne. Pobjeđivati, pobjeđivati ​​i pobjeđivati. Maksimalno uzbuđenje."

Oglasi

Kako ocjenjuje trenutnu ekipu Reala? "Mi smo mladi i imamo talenta. To je dobro za klub. Idemo na sve."

Ima 20 godina... Šta osjeća kad vidi sebe kako počinje, pogleda klupu i vidi ljude poput Kroosa i Modrića?

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Za mene je zadovoljstvo igrati s njima u ovom klubu. Moram dati sve od sebe, pokazati da sam i ja tu".

Na pitanje kome se najviše divi u svlačionici, Francuz je odgovorio: "Kroosu i Modriću".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

City br 1 jer su dimenzija ispred svih , kad ih neko izbaci onda možemo pričati da možda počinje kraj jedne dominacije . Real br 2 jer jednostavno je to je Real Madrid . Barca br 3 bez obzira na nekoliko loših sezona , ova sadašnja ekipa izgleda jako mocno Felix cancelo , gundogan ,lewa . Arsenal br 4 jbg igraju ako ništa drugo dobar nogomet , uz malo sreće kao inter prošle sezone mogu zlutati do kraja . Bayern br 5 dosadni nogomet , slabo posložena ekipa , nema lidera , sredina tanka , bez desnog beka ali samo radi tradicije broj pet , svake godine su tu a osmina ili četvrtfinale plafon
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi