U Realu zadovoljni - Samo jedan igrač propušta Bayern, kod Bavaraca mnogo duža lista

Alaba nije trenirao

U Realu zadovoljni - Samo jedan igrač propušta Bayern, kod Bavaraca mnogo duža lista

Eldar Ganibegović

Sutra se u revanšu polufinala Lige prvaka sastaju Real Madrid i Bayern, a domaći tim može biti dosta zadovoljniji kada gledamo koji će sve igrači propustiti meč.

U prvoj polufinalnoj utakmici Bayern i Real Madrid su prošle sedmice igrali 2:2, pa će sutra u revanšu biti odlučeno o putniku u finale.

Real Madrid će imati prednost domaćeg terena protiv ove sezone poljuljanog Bayerna, ali u ovakvim utakmicama to ništa ne mora da znači.

Još je jedna stvar na strani Real Madrida, a to je situacija oko povrijeđenih igrača, odnosno oko onih koji će propustiti utakmicu.

Naime, samo jedan igrač neće biti dostupan Carlu Ancelottiju za sutrašnji meč. To je David Alaba, bivši igrač njemačkog velikana.

On se povrijedio krajem 2023. godine i otada nije igrao ni minut, pa tako ga očekivano nema ni za sutrašnji meč, dok su svi ostali na raspolaganju italijanskom stručnjaku.

Oglasi

S druge strane, kod Bayerna je dosta duža lista povrijeđenih igrača. Tu su Boey, Buchamnn, Coman, Guerreiro, Marušić i Sarr.

Također, pod velikim upitnikom je i nastup Upamecana zbog povrede gležnja i vidjet ćemo da li će Francuz moći da igra sutra.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Večeras se u Parizu igra meč PSG-a i Borussije Dortmund. Njemački tim je slavio s 1:0 u prvom meču i vidjet ćemo ko će izboriti plasman u finale.

Finale, koje je na rasporedu 1. juna od 21 sat na kultnom Wembleyju u Londonu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi