Chelsea kreće po zvijezdu Milana, spreman platiti vrtoglavih 150 miliona eura

Leao na meti Plavaca

Chelsea kreće po zvijezdu Milana, spreman platiti vrtoglavih 150 miliona eura

Edmir Škorić

Rafael Leao bio je jedan od ključnih igrača Milana prošle sezone u kojoj su Rossoneri osvojili Scudetto.

Leao je s 22 godine jedan od najboljih mladih igrača na svijetu u ovom trenutku. Krilni napadač briljirao je tokom prošle sezone i svojim igrama "zaludio" mnoge velike klubove.

Istina, u jednom takvom već nastupa, ali Milan za razliku od nekih drugih velikana, nema ekonomsku moć. Engleski timovi, među kojima i Chelsea, mogu da kupe koga požele, a na meti Plavaca upravo je portugalski reprezentativac.

Chelsea je navodno svim silama krenuo po Leaa i pitanje je može li Milan da odoli, budući da londonski klub sprema ponudu od čak 150 miliona eura.

Leao je ugovorom za Milan vezan do ljeta 2024. godine, a za sada nije poznato hoće li doći do potpisa novog ugovora. Naravno, čelnici Milana žele što prije da potpiše novi ugovor kako bi izbjegli situacije koje su već imali sa Hakanom Calhanogluom, Franckom Kessijem i Gianluigijem Donnarummom, koji su odlazili kao slobodni igrači.

Nema sumnje da bi Milanu dobro došao spomenuti novac, ali pitanje je da li bi bez igrača kakav je Leao imao snage da se bori za Scudetto. Prodajom Portugalca Rossoneri bi definitivno imali znatno manje šanse da odbrani titulu.

Ukoliko Chelsea ne uspije da dovede mladog Portugalca do kraja mjeseca, vjeruje se da će u januaru krenuti po njega.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Leaa se interesuje i Real Madrid i to već neko vrijeme, te je također spreman da ga plati preko 100 miliona. Treba napomenuti da je u igračevom ugovoru klauzula prema kojoj može da ode ako neko ponudi 150 miliona.

Chelsea je slabo otvorio novu sezonu u Premier ligi, a nakon poraza od Leedsa (0:2) prošlog vikenda, stigao je alarm za uzbunu i Thomas Tuchel želi da pojača ofanzivni dio svoje momčadi.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzACM
**** m.ater jeste dosadni s tim vise, ostaje on u Milanu jos dugo, Milan da je izvukao Barcelonu bilo bi Barcelona ide po zvijezdu Milana
2 1
sarayson
Dobra reklama. Vec vidjeno u finishu transfer perioda u Eng.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi