"Spreman sam da igram za Kosovo"

Gramoz Kurtaj poručuje

"Spreman sam da igram za Kosovo"

Edmir Škorić

Gramoz Kurtaj odlučio se da igra za Kosovo, te očekuje poziv te zemlje u narednoj utakmici.

Danas je FIFA objasnila kako Xhaka, Shaqiri, Cana... ne mogu da igraju za Kosovo pošto su nastupali za druge zemlje nakon 13. maja, dana kada je Kosovo priznato od strane Svjetske nogometne federacije, ali ipak ima dosta igrača koji mogu da nastupaju za zemlju iz koje potiču.

Adnan Januzaj iz Sunderlanda ima pravo nastupa, a oglasio se i veznjak škotskog Hamiltona, koji je pokrenuo proces u FIFA, te je izjavio da je spreman obući dres Kosova.

"Na popisu sam igrača koji očekuju poziv iz Kosova. Mogu da izjavim da je moj tim i učinit ću sve da zaigram za tu zemlju. Bio sam jako ponosan kada je Kosovo igralo protiv Finske. Ljudi su impresionirani zbog Kosova", rekao je 25-godišnji nogoemtaš.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Rođen je u Prištini, a igrao je u drugom timu Herthe, Baniku u Češkoj, a sada je igač Hamiltona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi