Premijer liga BiH najbliže Bijeljini: FK Radnik jesenji prvak u Prvoj ligi RS
FOTO: FK Radnik Bijeljina/facebook

Odigrano 17 kola, ide zimska pauza

Premijer liga BiH najbliže Bijeljini: FK Radnik jesenji prvak u Prvoj ligi RS

Haris Zilić

U petak i subotu odigrani su mečevi 17. kola Prve lige RS čime je završen jesenji dio takmičenja i u ovom prvoligaškom društvu u bh. fudbalu.

Na zimsku pauzu sa najviše veselja odlaze fudbaleri Radnika iz Bijeljine koji su lideri na tabeli i jesenji prvaci sa 39 bodova, a tim iz Semebrije nije doživio poraz u jesenjem dijelu prvenstva.

Ako se po jutru dan poznaje Radnik je najozbiljniji kandidat za povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Prvi pratioc tima iz Bijeljine je ekipa Laktaša sa 36 bodova, dok je još jedan bivši premijerligaš jesen okončao na trećem mjestu, a to je Rudar iz Prijedora sa 32 boda.

Sjajan niz u posljednje vrijeme imao je Famos iz Vojkovića kojeg je preporodio novi trener Darko Vojvodić, tako da je Famos završio u vrhu na četvrtom mjestu sa 29 osvojenih bodova.

Iza Famosa na tabeli smješteni su Kozara, Željezničar Banja Luka, Leotar, Sloboda Mrkonjić Grad, Velež Nevesinje, Sutjeska Foča.

Oglasi

Dobar start sezone imao je banjalučki BSK, ali onda su nanizali nekoliko loših rezultata što ih je koštalo da na pauzu odu sa tek 11. pozicije sa 24 osvojena boda.

Na začelju tabele će također biti gužve, a među najguroženijim je i jedan bivši premijerligaš i bivši prvak Bosne i Hercegovine ekipa Modriče koja je na 17. poziciji sa 14 bodova, a od njih je samo slabija Omarska sa 12 osvojenih bodova.

Ispred Modriče na tabeli su Borac iz Dubice sa 15 bodova, Ljubić Prnjavor sa 17, Romanija Pale sa 18. koliko ima i Drina Zvornik.

Sigurno nas očekuje i uzbudljivo proljeće u Prvoj ligi RS koja broji 18 klubova, tako da ćemo gledati 34 kola, četiri više nego u Prvoj ligi FBiH.

U nastavku pogledajte sve rezultate 17. kola kojim je spuštena zavjesa na jesenji dio sezone:

Oglasi

Velež Nevesinje - Sloboda Mrkonjić Grad 2:0

Romanija Pale - Ljubić Prnjavor 2:0

Rudar Prijedor - Radnik Bijeljina 1:1

Slavija - Željezničar Banja Luka 1:1

Modriča - Sutjeska Foča 1:4

Kozara Gradiška - Omarska 2:0

Borac Dubica - Famos Vojkovići 1:2

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Drina Zvornik - BSK Banja Luka 1:0

Leotar - Laktaši 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi