Ružne scene u Bihaću: Domaći nisu poštovali fair play, nastao je haos, a gosti zatim sjeli na teren
Gosti sjeli na teren, publika ih prozivala FOTO: NK Jedinstvo Bihać TV

Imamagić pogodio, dobio ovacije sa tribine, ali kao da je to bitno...

Ružne scene u Bihaću: Domaći nisu poštovali fair play, nastao je haos, a gosti zatim sjeli na teren

Samir Mlaćo

Nesvakidašnje scene vidjeli smo u duelu 24. kola Prve lige FBiH između Jedinstva i Mladosti Doboj Kakanj.

Radilo se o veoma bitnom meču za oba tima u borbi za opstanak, a domaći su na kraju slavili 2:0, te ostali u borbi za opstanak, dok su gosti jednom nogom u nižem rangu, tačnije Drugoj ligi Centar.

Iz Mladosti su putem zvanične stranice tokom meča imali velike primjedbe na suđenje Gorana Kolobare iz Mostara i njegove pomoćnike Marčinka i Mehinovića, ali domaći su prvi poveli.

Desilo se to u 36. minuti. Prema izvještaju NK Jedinstvo TV, gosti su imali svoje šanse, a onda itekako sporna situacija koja je bila kulminacija protesta gostiju.

Igrala se 70. minuta kada je pred šesnaestercem gostiju ostao ležati jedan igrač Jedinstva, sudija nije pokazao faul, ali su gosti zastali, što možete pogledati u video prilogu od 02:28.

Gostujući igrač Dževad Alibegović je želio da ispoštuje fair play, ali ne i domaći. Tačnije, Ensar Imamagić (27) se 'prišunjao', uzeo loptu i žestoko opalio te pogodio mrežu nemoćnog golmana Mladosti Sanina Mušije.

Oglasi

Imamagić je tako pokazao da nije naučio šta znači fair play kada je počinjao svoju igračku karijeru, ali ni u seniorskoj kategoriji.

📺 24.kolo Prve lige FBiH: NK Jedinstvo - FK Mladost Doboj - Kakanj 2:0 (Kurić, Imamagić). 🔴⚪️🖐

Posted by Zvanična stranica NK "Jedinstvo" Bihać on Sunday, May 5, 2024

Radovao se kao da se ništa sporno i nije desilo, a odmah je očekivano došlo do fizičkog sukoba igrača.

Zanimljivo da je i domaća publika reagovala ovacijama zbog pogotka svog tima, a na snimku se vidi da igrač Jedinstva još leži i da mu je potrebno ukazati pomoć.

Sudija Kolobara je pokazao na centar, a gosti nakon toga u znak nezadovoljstva sjeli na teren.

Oglasi

Ubrzo su i ustali, sa tribina dobili uvrede uz riječi 'cigani, cigani', a zatim je meč nastavljen. Jedinstvo je upisalo tri važna boda, gosti idu u niži rang, a fair play je pokazao da za njega Pod Borićima nema mjesta.

Zanimljivo da su iz FK Mladost putem zvanične stranice Jedinstvu poželjeli što skoriji put u niži rang.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jedinstvo gotovo svake sezone vodi bitku za opstanak, nerijetko su u Bihaću skandali zbog sudijskih odluka, a i sada se nastavlja ista priča.

U Mladosti sigurno moraju biti ljuti i na sebe jer 14 bodova u 24 kola zaista je skromno.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaliopi
Da nije žalosno bilo bi presmiješno, koliko moraš biti ograničen da uradiš ovakvu stvar, ako ovo čitaj ovaj stručnjak što je dao gol da zna da mu žeim da mu se isto vrati u životu a vratit će se. Smeće od čovjeka/igrača.
1 0
SamoSiroki
Ovome nije mjesto na igralištu. Zabranit mu da se bavi nogometom, dekretom.. Sramota, baš sramota..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi