Neymar prijeti odlaskom iz Barcelone
Foto: EPA

Odlazi ako Unzue bude trener?

Neymar prijeti odlaskom iz Barcelone

Teme:

Ako je vjerovati pisanju Mundo Deportiva, Neymar je zaprijetio odlaskom ukoliko Juan Carlos Unzue postane novi trener Barcelone. 

Obzirom da će Luis Enrique na kraju sezone napustiti Camp Nou, čelnici Barcelone u posljednje vrijeme vrijedno radne na pronalasku njegovog nasljednika. U igri je nekoliko kandidata, a jedan od njih je Juan Carlos Unzue koji je trenutno pomoćnik u stručnom štabu katalonskog kluba. 

Ukoliko ovom stručnjaku bude ukazano povjerenje, Neymar je, kako tvrdi španski Mundo Deportivo, zaprijetio da će napustiti Barcelonu.

"Ako on bude trener, ja idem", navodno je rekao Brazilac. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do problema između njih dvojice je došlo na treningu. Unzueu se nije svidjelo zalaganje Neymara, pa mu je prigovorio. Ovaj se na opasku naljutio te nešto dobacio pomoćnom treneru, koji mu je pak pred svima spustio riječima: "Ako nastaviš ovako, završit ćeš kao Ronaldinho." 

Unzue je i ranije imao sličnih problema s igračima, prije svega sa Rakitićem, što mu ugrožava poziciju pretendenta na mjesto glavnog trenera. Navodno su i u Barcelonu blizu odluke da ga ne unaprijede. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi