Eddie Howe sprema razočarenje za Ahmedhodžića - Dogovoren dolazak štopera?
FOTO: EPA

Stiže kao slobodan igrač

Eddie Howe sprema razočarenje za Ahmedhodžića - Dogovoren dolazak štopera?

Esmer Oštraković

Engleski mediji tvrde da je uprava Newcastlea zainteresovana za dva sjajna igrača koja na kraju sezone postaju slobodni igrači.

Prošle sezone Eddie Howe uspio je uvesti Newcastle u Ligu prvaka i to nakon što su završili na četvrtom mjestu u Premiershipu.

Ipak, njihov san u Ligi prvaka nije trajao dugo jer su završili iza Paris Sait-Germaina, Borussije Dortmund, te Milana u svojoj grupi u ovom takmičenju.

Ove sezone Newcastle se bori za izlazak na evropsku scenu, a trenutno se nalaze na sedmom mjestu na tabeli, sa jednim bodom manje iza Manchester Uniteda.

I dok gledaju prema prijelaznom roku uprava Newcastlea želi da dovede dva fudbalera koja na kraju sezone postaju slobodni igrači.

Oglasi

Radi se o trenutnom igrači Fulhama Tosinu Adarabioyu, te igraču Bournemoutha Lloydu Kellyju. Njih dvojica na kraju sezone imat će čiste papire i mogu potpisati za Newcastle.

Iako se u posljednje vrijeme Anel Ahmedhodžić povezivao sa dolaskom u Newcastle, čini se da će umjesto njega ovaj klub pojačati upravo Adarabioyo.

Reporter SkySporta Keith Downie tvrdi naredno:

"Newcastle je zaiteresiran za Lloyda Kellyja i Tosina Adarabioya. Oba igrača na kraju sezone postaju slobodni igrači i imaju određene ponude.

Tosin ima ponude od dva kluba iz Premiershipa, dok Kelly ima ponude klubova iz Engleske, ali i Monaca, te Juventusa. Obojicu igrača prati i ekipa Milana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ljudi koji vode karijere obojice igrača održavaju pregovore sa zainteresovanim timovima.

Oba igrača zainteresirana su za odlazak u Newcastle, ali svi će sagledati širu sliku prilikom odabira nove ekipe", tvrdi Downie.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi