Luka Modrić sinoć je u svlačionici doživio nešto čime će se ponositi i njegovi unuci

Malo ko je imao tu čast

Luka Modrić sinoć je u svlačionici doživio nešto čime će se ponositi i njegovi unuci

Esmer Oštraković

Fudbaleri Real Madrida dosta teže od očekivanog sinoć su na svom terenu ostvarili minimalnu pobjedu protiv Seville u okivru 26. kola La Lige. Konačan rezultat bio je 1:0 za domaći tim.

Gol odluke koji je Real Madridu donio tri jako važna boda postigao je kapiten Hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

U igru je Modrić ušao u 75. minuti, te je po ulasku u igru preuzeo kapitensku traku od Nacha. Samo šest minuta kasnije Modrić je postao junak svoje ekipe na ovoj utakmici.

Postigao je Modrić prelijep gol sa ivice kaznenog prostora, te ga je znao i proslaviti na sjajan način.

Ipak, prava proslava desila se u svlačionici, a za nju su "krivi" njegovi saigrači koji su ga dočekali kao pravog kralja.

Oglasi

Saigrači i stručni štab su Luku Modrića dočekali na sjajan način, a zatim su mu krenuli prilaziti Alaba, Vinicius, Courtois, Nacho, Tchouameni i ostali saigrači.

Ovom pobjedom Real Madrid stigao je do 65 osvojenih bodova i nalaze se na vrhu tabele kada je riječ o domaćem prvenstvu.

Druga na tabeli je Barcelona koja ima čak osam bodova manje od trenutnog lidera na tabeli, a Girona koja je treća ima 56 bodova, ali i utakmicu manje.

Za Luku Modrića ovo je bio drugi gol u 29. nastupu u ovoj sezoni, ali je većinom priliku dobijao sa klupe. Zašto, najbolje zna Ancelotti.

Modrić je nezadovoljan u Real Madridu upravo zbog male minutaže, a na kraju sezone mu ističe ugovor i očekuje se da će otići iz kluba u koji je stigao 2012. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Postoji nekoliko opcija za nastavak karijere, a najizgledniji je odlazak u Saudijsku Arabiju.

Ipak, govori se i o MLS-u, kao i o povratku u Dinamo. Također dobio je i ponudu da postane trener u stručnom štabu Carla Ancelottija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi